Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΑ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΚ ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΚΑΒΙΔΗ


Εντελώς αιφνιδιαστικά τις τελευταίες ημέρες πολλοί παλιννοστούντες ομογενείς στην Πιερία, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, έλαβαν μέσω δικαστικών επιμελητών διαταγές πληρωμών, όπου η τράπεζα καθιστά απαιτητό άμεσα όλο το ποσό του στεγαστικού δανείου.

Οι παλιννοστούντες ομογενείς (ποντιακής καταγωγής) έχουν λάβει στα πλαίσια του κρατικού προγράμματος «στεγαστικής αποκατάστασης» στεγαστικά δάνεια, συνήθως στο χρηματικό ύψος των 60.000 ευρώ, με πλήρη εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Υπολογίζεται πως...


σε όλη την επικράτεια έχουν δοθεί 40.000 δάνεια, με την συντριπτική τους πλειοψηφία να βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Ύστερα από μία δεκαετή περίοδο μιας καινοφανούς οικονομικής κρίσης στη χώρα, η οποία προκάλεσε ολέθριες συνέπειες στα οικονομικά κάθε ελληνικού νοικοκυριού, πόσο δε μάλλον σε προσφυγικές οικογένειες, που ακόμα προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους και εν μέσω μιας τεράστιας υγειονομικής κρίσης, η οποία σοβεί ακόμα η ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς επιτρέπει να βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες παλιννοστούντων ομογενών.

Ύστερα από αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις συνεργάτης του blog Λευτεριά επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων εκ Ρωσίας Πιερίας και πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Κατερίνης κ. Γιώργο Κοκαβίδη, προκειμένου να του ζητηθεί να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ο κ. Κοκαβίδης προχώρησε στη παρακάτω δήλωση:

«Με τεράστια έκπληξη ενημερώθηκα τα τελευταία εικοσιτετράωρα για αυτή την τραγική εξέλιξη, όπου καθημερινά εκατοντάδες συμπατριώτες μου λαμβάνουν διαταγές πληρωμών από την τράπεζα, ως τετελεσμένο γεγονός. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα προχώρησα σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ειδικότερα επικοινώνησα με την ομοσπονδία παλιννοστούντων, ενημέρωσα τους βουλευτές του Νομού, καθώς επίσης απευθύνθηκα και σε έγκριτο και εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο, προκειμένου με ταχύτητα να συντονίσουμε κάθε ενέργεια που πρέπει να γίνει».

Επίσης ο κ. Κοκαβίδης ανέφερε: «πως ήδη έχει δημιουργηθεί μία επιτροπή, η οποία θα φροντίσει να συγκεντρώσει όλες τις περιπτώσεις αυτές, έτσι ώστε να υπάρξει μια συλλογική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος - η ισχύς εν΄ τη ενώσει -, για το λόγο αυτό παρακαλώ σε όσους έχουν επιδοθεί αντίστοιχες διαταγές πληρωμών να επικοινωνήσουν με το παρακάτω τηλ. 6936869119».

Τέλος ο κ. Κοκαβίδης συμπλήρωσε: «πως το συγκεκριμένο ζήτημα, εφόσον δεν ενσκήψουν οι βουλευτές του Νομού, προκειμένου να βρεθεί άμεσα μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, οι επιπτώσεις που θα προκύψουν θα είναι κοινωνικά οδυνηρές και θα οδηγήσουν χιλιάδες νοικοκυριά στο δρόμο και ουσιαστικά σε μία δεύτερη προσφυγιά. Για το λόγο αυτό θα είμαστε σε άμεση επαφή με κάθε αρμόδιο που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του μείζονος κοινωνικού προβλήματος – ευελπιστούμε στην αγαστή συνεργασία τους. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για κάθε εξέλιξη, που θα προκύψει».


ΛΕΥΤΕΡΙΑ
7.7.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget