Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Πολιτισμό

Ποιά θα είναι η νέα πραγματικότητα στον Πολιτισμό; Πως αλλάζουν τα δεδομένα και πως έχουν συμπεριφερθεί μέχρι και σήμερα φορείς και θεσμοί Πολιτισμού στην επαφή τους με τα κοινά; Οι Εκδόσεις του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας εγκαινιάζουν μια νέα προσέγγιση στη πολιτιστική βιβλιογραφία που συμπίπτει με την επανέναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων μετά τα περιοριστικά μέτρα που μας επέβαλλε η πανδημία.

Αφορμή για αυτή τη νέα προσέγγιση αποτελεί το βιβλίο του Δρ. Πρόδρομου Μοναστηρίδη «Μάρκετινγκ πολιτισμός και καινοτομία». Το βιβλίο συνδυάζει ένα εύρος θεμάτων που δεν συναντούμε εύκολα στη πολιτιστική βιβλιογραφία, πόσο μάλλον στην ελληνική. Αυτό συμβαίνει γιατί η καινοτομία, το μάρκετινγκ και ο πολιτισμός είναι ερευνητικά πεδία που δεν έχουν αξιολογηθεί στο βαθμό που τους αναλογεί.

Με βάση λοιπόν τη βιβλιογραφία αλλά και την επαγγελματική ενασχόληση του συγγραφέα με το θέμα, το βιβλίο μελετά τους μεγάλους και μικρούς ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, πολιτιστικούς οργανισμούς και αναλύει προτάσεις για το πως οι φορείς αντιλαμβάνονται και εφαρμόζουν την καινοτομία σε σχέση με το μείγμα μάρκετινγκ στον Πολιτισμό. Μέσα από παραδείγματα, παρουσιάζεται η τρέχουσα κατάσταση, τα προβλήματα αλλά και οι ευκαιρίες που αναδεικνύονται, με την ελπίδα, ότι οι προτάσεις και τα συμπεράσματα θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή στρατηγικών μάρκετινγκ και καινοτομίας που τόσο έχει ανάγκη ο πολιτισμός, ειδικά σε μια νέα πραγματικότητα – κανονικότητα στην οποία καλούμαστε να προσαρμοστούμε.

Το βιβλίο που συνδιαλέγει την θεωρία με την πραγματικότητα στην Ελληνική πολιτιστική αγορά είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους θέλουν να κατανοήσουν την σημασία του μάρκετινγκ και απευθύνεται τόσο σε στελέχη του χώρου όσο και σε φοιτητές.
Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου τρεις ξεχωριστοί καλεσμένοι συζητούν με τον συγγραφέα Πρόδρομο Μοναστηρίδη γι΄αυτό και τον Πολιτισμό σε καιρό πανδημίας αλλά και τους όρους μάρκετινγκ και εξωστρέφεια στην Πολιτισμική Επικοινωνία. 


Οι:

- Ευστράτιος Στυλιανίδης – Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Α.Π.Θ.,

- Σταυρούλα Μαυρογένη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και

- Αιμίλιος Χειλάκης - ηθοποιός,

θα παρουσιάσουν το βιβλίο στο κοινό της πόλης, την Πέμπτη 8 Ιουλίου στις 18.30 μμ στο Oval Bistronomy – Wine Bar (Φιλικής Εταιρείας 1)

Σύντομο Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Δρ. Πρόδρομος Μοναστηρίδης έχει πτυχίο Marketing από το Τμήμα Marketing του Α.Τ.Ε.Ι.Θ., ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από το University of Sunderland (UK) στο Marketing (ΜΑ) και στην καινοτομία (Master of Philosophy) με θέμα “A best practise for New Product Development for the Greek Banking Sector”. Το διδακτορικό του από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. ασχολείται με την καινοτομία, το marketing και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Διδάσκει θέματα marketing, event management, fundraising και επικοινωνίας σε ακαδημαϊκά ιδρύματα. Επίσης είναι Visiting Researcher στο DAFM Research Center του King’s College (UK). H αρθρογραφία του σε συνέδρια και επιστημονικές εφημερίδες περιλαμβάνει ζητήματα καινοτομίας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πολιτισμού και marketing, ενώ έχει συμμετάσχει και στη συλλογική έκδοση Innovation Policies in the European News Media Industry: A Comparative Study με το κεφάλαιο Media Business and Innovation, Market Structure and Innovation Policies in Greece (Springer editions 2017). Είναι Προϊστάμενος του Τμήματος Marketing και Χορηγιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Thessaloniki Convention Bureau ενώ έχει διατελέσει Σύμβουλος Marketing της Τράπεζας Μακεδονίας – Θράκης,Πληροφορίες:

Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Ιωάννα Δανδέλια – Διευθύντρια εκδόσεων

Τηλ. 2310 891741 / 6932319422

Email: dandelia@uom.edu.gr

Πρόδρομος Μοναστηρίδης – Συγγραφέας

Τηλ. 6977503910

Email: pmonastiridis@gmail.com
THESSNEWS
7.7.21
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget