Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σε «κενό αέρος» η ΕΛΒΟ: Ένα χρόνο μετά την πώληση της στην ισραηλινή κοινοπραξία δεν έχει αναλάβει ούτε ένα πρόγραμμα!


Ένα χρόνο μετά την αγορά της ΕΛΒΟ από την κοινοπραξία φυσικών και νομικών προσώπων κυρίως ισραηλινής προέλευσης η πολύπαθη εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν σε ότι αφορά την ανάληψη προγραμμάτων.


Ουσιαστικά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ΕΛΒΟ και τα περίφημα προγράμματα που υπόσχονταν ο Samy Katsav που έχει διορίσει ως πρόεδρο της εταιρείας την κόρη του Ορλυ Κατσάβ – Πελέγκ δεν έχουν εμφανιστεί με κανένα τρόπο.Κατ’αυτό τον τρόπο δημιουργούνται εύλογες απορίες από την επιστολή που έστειλε η πρόεδρος στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Άμυνας όπου δηλώνει ότι «στηρίζει την επένδυση».

Να σημειώσουμε ότι η «επένδυση», που δεν ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ, έδωσε στην κοινοπραξία μια «καθαρή» εταιρεία από το ελληνικό κράτος καθώς το τελευταίο ανέλαβε πλήρως τα χρέη ενώ επίσης δεν έχει κανέναν υπάλληλο (μετατάχθηκαν ή αποζημιώθηκαν από το ελληνικό κράτος) αλλά τα προγράμματα που υποσχέθηκαν οι επενδυτές δεν ήρθαν.

Η εταιρεία ούτε από το Ισραήλ έχει λάβει προγράμματα -και γιατί να λάβει καθώς μιλάμε για κράτος με αναπτυγμένη αμυντική βιομηχανία- ούτε από τα Βαλκάνια ούτε από την Βόρεια Αφρική.

Τι μένει; Αναμένουν μόνο από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα το ΥΠΕΘΑ , το οποίο είναι απρόθυμο να συζητήσει για προγράμματα αναβάθμισης των ΤΟΜΠ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι/ΙΙ που δείχνει να είναι η προτεραιότητα του υπουργείου ως ενδιάμεσης λύσης ΤΟΜΑ.


Όμως οι συγκρούσεις των συνεταίρων της ΕΛΒΟ φέρνει και κωλυσιεργίες και το κρίσιμο αυτό πρόγραμμα αναβάθμισης πηγαίνει πίσω (τα ΛΕΩΝΙΔΑΣ θα διατηρηθούν ως ΤΟΜΑ, αν προχωρήσει το πρόγραμμα στην ΕΛΒΟ μέχρι την αντικατάστασή τους από το όποιο σύγχρονο ΤΟΜΑ).

Εδώ να σημειώσουμε ότι η αιτία απομάκρυνσης του Αντιπτέραρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου από επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ ήταν η απώλεια μιας παρτίδας 350 ΤΟΜΑ Μ2A3 BRADLEY που περίμεναν επί ματαίω έναν χρόνο στις ΗΠΑ ομάδες επιθεώρησης από την ΓΔΑΕΕ.
Πλέον η μοναδική διέξοδος είναι τα ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι/ΙΙ και δυστυχώς η «χημεία» της διοίκησης της ΕΛΒΟ προς το εσωτερικό και την κυβέρνηση έχει μπλοκάρει και αυτό το πρόγραμμα.


pronews
1.7.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget