Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Πρόβα πολέμου: ΗΠΑ, Ισραήλ, Αγγλία, Ιταλία σε κοινή άσκηση με "μενού" το Ιράν

Μία αεροπορική άσκηση, που σχεδιάστηκε να αρχίσει από σήμερα 7 Ιουνίου έως και 15 Ιουνίου, με την συμμετοχή της Αμερικής, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισραήλ εγείρει κάποια ερωτηματικά.


Η άσκηση Falcon Strike 2021, που θα διεξαχθεί στην Αεροπορική Βάση της Ιταλίας Amendola, θα έχει έναν άνευ προηγουμένου χαρακτήρα στο βαθμό που θα συμμετάσχουν μαζί F-35, που αναπτύσσονται από τέσσερις διαφορετικές αεροπορικές δυνάμεις.

Πράγματι, εκμεταλλευόμενοι την παρουσία της ομάδας μάχης του αερομεταφορέα, που σχηματίστηκε γύρω από το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth, στη Μεσόγειο, η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία [RAF] και το US Marine Corps [USMC] θα δεσμεύσουν εκεί τα F-35B τους.

Η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία, θα συμμετάσχει με τα F-35As της 32ης Μοίρας του.


Και η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, έστειλε έξι F-35 Adirs, τα οποία σημειωτέον, θα είναι η πρώτη αποστολή στο εξωτερικό.

Ο στόχος της άσκησης Falcon Strike 2021, προσβλέπει στην εξάσκηση των πληρωμάτων και βελτιστοποίηση της ενσωμάτωσης μεταξύ αεροσκαφών 4ης και 5ης γενιάς», στην «ενίσχυση της διαλειτουργικότητας» και στην «αύξηση του επιπέδου συνεργασίας σε σχέση με την εφοδιαστική αλυσίδα που σχετίζεται με το F-35.

Εκτός από τα έξι F-35 "Adir", η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, έστειλε επίσης στην Amendola ένα αεροσκάφος επιτήρησης "Eitam" καθώς και ένα Boeing KC-707 "Re'em" για ανεφοδιασμό κατά την πτήση.

Αυτός ο τύπος αποστολής θα πραγματοποιηθεί επίσης, με την συμμετοχή ενός Βρετανικού ιπτάμενου τάνκερ A330 MRTT, καθώς και από τα Ιταλικά KC-130J και KC-767.


Το A330 MRTT, μπορεί να μεταφέρει έως 111 τόνους καυσίμου και έχει την υψηλότερη χωρητικότητα όλων των ιπτάμενων τάνκερ , ακόμη και εκείνων με επιπλέον δεξαμενές καυσίμων στο κατάστρωμα φορτίου.

Το Boeing KC – 767, είναι ένα στρατιωτικό αεροπλάνο ανεφοδιασμού και στρατηγικών μεταφοράς.

Το Lockheed Martin KC-130, είναι μια μεγάλης εμβέλειας ιπτάμενων τάνκερ του αεροσκάφους C-130 Hercules, που έχει τροποποιηθεί για εναέριο ανεφοδιασμό.

Τα F-35 θα πετάξουν παράλληλα με τα F-16, που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και θα αντιταχθούν στα Eurofigter Typhoons και AMXs, της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στα σχέδια πτήσης της άσκησης, προβλέπεται και η συμμετοχή των μαχητικών Panavia Tornado, Predator drone και ελικόπτερα.

Αυτό όμως που γεννά προβληματισμό, είναι ότι αυτή η άσκηση, κρύβει το όνομα του εχθρικού κράτους που οι συμμαχικές δυνάμεις θα προσομοιώσουν τα επιθετικά τους σενάρια.

Αυτό όμως, αποκαλύφθηκε σήμερα από την εφημερίδα Times of Israel.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα, ένας από τους ανώτερους αξιωματικούς του Ισραήλ εξήγησε στον Τύπο, ότι «εν μέρει» θα «προετοιμάσει τους Ισραηλινούς πιλότους να χρησιμοποιήσουν» τα F-35 Adir "ενάντια στις ιρανικές δυνάμεις.


Και συνέχισε λέγοντας: ''Το Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο των ανησυχιών μας."

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο, ο Αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού Στρατηγός Αβίβ Κοτσάβι, είχε δηλώσει ότι καταρτίζονται "νέα επιχειρησιακά σχέδια", κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

«Αναθεωρούμε και καταρτίζουμε σχέδια και θα τα αναπτύξουμε στον επόμενο χρόνο. Αυτοί που θα αποφασίσουν, την πραγματοποίηση αυτών των σχεδίων , φυσικά, είναι οι πολιτικοί ηγέτες. Αλλά αυτά τα σχέδια, πρέπει να είναι πάντα πάνω στο τραπέζι», εξήγησε.


Τέλος, άξιο αναφοράς είναι, ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης Exercise Falcon Strike 21, τα ισραηλινά F-35 θα διεξάγουν ανεξάρτητα δύο φορές την ημέρα, με προσομοιωμένες επιθέσεις σε πολύ αμφισβητούμενα περιβάλλοντα και εναέρια μάχη που προβλέπεται από τον σχεδιασμό.


ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
10.6.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget