Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ανίκητοι μαχητές - Νέα γενιά μαχητικών στολών για τον Ρωσικό στρατόΟ στρατιώτης, θα συνδέεται με ένα αυτόματο σύστημα ελέγχου και μικρά drone


Καθώς οι απαιτήσεις στο πεδίο μάχης, καθιστούν απαιτητικά μέτρα προστασίας άψυχου και έμψυχου υλικού, τα Γενικά Επιτελεία του Στρατού των χωρών έδωσαν εντολή ανάπτυξης τέτοιων μέσων.


Η Ρωσία ανέθεσε στις εταιρείες TsNIItochmash και Kalashnikov που ασχολούνται με την τεχνολογική έρευνα, να αναλύσουν τα καλύτερα ρούχα στον κόσμο και να υιοθετήσουν ένα σύνθετο διατμηματικό αναπτυξιακό πρόγραμμα έως το 2035, για την ανάπτυξη της πολεμικής στολής.


Η τέταρτη γενιά, πρέπει να περιλαμβάνει τα τελευταία επιτεύγματα του στρατιωτικού-βιομηχανικού συστήματος, όπως προστασία και υποστήριξη ζωής, ρομποτικοποιημένος εξοπλισμός και ολοκληρωμένα συστήματα ανταλλαγής πληροφοριών.Οι καινοτόμες λύσεις περιλαμβάνουν μπότες ανθεκτικές , μία στολή που θα προφυλάσσει έναν στρατιώτη και εξοπλισμό αντιραντάρ.

Ο στρατιώτης, θα συνδέεται με ένα αυτόματο σύστημα ελέγχου και μικρά drone, που θα μεταδίδουν εικόνες σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη του κράνους ή στα προστατευτικά γυαλιά.Η τέταρτη γενιά, δανείζεται τα πλεονεκτήματα των προηγούμενων μοντέλων.

Η TsNIItochmash, προμήθευσε πάνω από 300.000 ρούχα Ratnik σε οκτώ χρόνια, προσαρμόζοντας τη φυσική συσσώρευση ενός στρατιώτη.


Εκτός από τη βασική επιλογή, υπάρχουν στολές για διοικητές, σκοπευτές, χειριστές πολυβόλων, πληρώματα οχημάτων μάχης.

Το Ratnik, παρέχει πολλές αποστολές στο πεδίο της μάχης και ενώνει πάνω από 60 στοιχεία: όπλα, εξοπλισμό, ατομική προστασία, αυτόνομες πηγές θερμότητας, επικοινωνίες και ενεργή προστασία ακοής.

Το TsNIItochmash σχεδίασε το Ratnik ,στα τέλη της δεκαετίας του 2000 ενώ οι δοκιμές, επιβεβαίωσαν την ορθότητα των τεχνικών λύσεων.

Το Ratnik διαθέτει διάφορους τύπους προστασίας, δημιουργώντας το προστατευτικό κοστούμι μάχης 6B49, που είναι ένα σύνολο ή ένα σετ στρατιωτικής στολής από εύκαμπτη προστασία υφάσματος.


Είναι ανθεκτικό, αν δεχθεί κατακερματισμό σφαιρών και υπάρχει επίσης το κράνος 6B47 και το μοντέρνο θωρακισμένο γιλέκο 6B45, ενώ η θωράκιση υφασμάτων παρέχει προστασία πρώτης κατηγορίας.

Το κεραμικό σύνθετο Granit-5, παρέχει προστασία κατηγορίας 5Α. Το θωρακισμένο γιλέκο, έχει συνολικό χώρο 45 τετραγωνικά εκατοστά και 25 από αυτά είναι θωρακισμένα στοιχεία, ενώ το βάρος του είναι 8,7 κιλά.

Υπάρχει η επιλογή προστασίας από επίθεση του θωρακισμένου γιλέκου 6B45-1 που περιλαμβάνει, προστασία ώμου που είναι ανθεκτική σε σφαίρα επιπλέον αμορτισέρ και ενισχυμένα κεραμικά πάνελ, που αντιστοιχούν στην έκτη κατηγορία.

Τα υπάρχοντα θωρακισμένα γιλέκα αναβαθμίζονται. Τα νέα έχουν σχεδιαστεί, με πιθανά υλικά χαμηλότερου βάρους και αυξημένης αντοχής.

Οι προσεγγίσεις στην αρχιτεκτονική αλλάζουν. Ένα προστατευτικό σύνολο, μπορεί να εμφανιστεί με θωρακισμένα στοιχεία σε μέγιστο χώρο.

Η στολή otnik, με εξωσκελετό επιτρέπει τη μεταφορά 50 και περισσότερων κιλών φορτίου. Η τέταρτης γενιά στολή, απαιτεί αναβάθμιση του εξωσκελετού, προσθήκη πηγών ενέργειας και αύξηση της βιωσιμότητας.Οι ξένοι ειδικοί φοβούνται, ότι η πρόσθετη προστασία θα αυξήσει υπερβολικά το βάρος της πανοπλίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec Sergey Chemezov, δήλωσε, ότι ένας ενεργός εξωσκελετός επιτρέπει τη μεταφορά έως και 60 κιλών φορτίου. «Οι απώλειες ενέργειας στο περπάτημα και το τρέξιμο, μειώνονται κατά 15%. Το φορτίο στο σύστημα κίνησης, μειώνεται κατά 50 τοις εκατό. Η ακρίβεια της βολής, από τα μικρά όπλα αυξάνεται κατά 20 τοις εκατό , είπε.


Ο TsNIItochmash δήλωσε, ότι η παραγωγή παρτίδων ενεργών εξωσκελετών, μπορεί να ξεκινήσει στη Ρωσία σε τέσσερα-έξι χρόνια. Ένα ενεργό εξωσκελετό έχει σχεδιαστεί για τη στολή νέας γενιάς.

Η αυτόνομη λειτουργία του, θα αυξηθεί κατά 24 ώρες και ο στρατιώτης μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 20 km / h και να μεταφέρει 100 kg φορτίου.

Είναι δυνατή η παραγωγή, πολυμερούς θωράκισης από πολυαιθυλένιο. Όταν μια θερμαινόμενη σφαίρα χτυπήσει την πανοπλία, λιώνει το πολυαιθυλένιο.

Το πολυμερές κολλάει στη σφαίρα και το επιβραδύνει. Θα σταματήσει εντελώς ,εάν υπάρχει αρκετό πλαστικό στο δρόμο του. Η ρωσική πανοπλία πολυαιθυλενίου ονομάζεται Supernit (Super Thread).

Οι ειδικοί λένε, ότι το υλικό είναι ελαφρύτερο από την πανοπλία του Ισραήλ και των ΗΠΑ, αλλά παρέχει καλύτερη προστασία. Η θωράκιση από πολυαιθυλένιο, μπορεί να σταματήσει μια σφαίρα 12,7 mm.Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν είναι αρκετά ελαφρύ για να το μεταφέρει ένας στρατιώτης.

Εκτός από τα ρομπότ και τους εξωσκελετούς, η ρωσική στολή του στρατιώτη του μέλλοντος ενσωματώνει μικρο drone. Είναι πολύ μικρότερα από τα αναγνωριστικά και τα drone μάχης.


Έχουν το μέγεθος παλάμης ενός χεριού και μπορούν να ξεκινούν από τον ώμο. Είναι ηλεκτροκίνητα και μπορούν να πετάξουν για μία ή δύο ώρες.

Είναι αδύνατο να εντοπιστούν και ο σταθεροποιημένος οπτικός-ηλεκτρονικός σταθμός τους, μεταδίδει εικόνες επίσης με ισχυρό σήμα.

Το drone, μπορεί να προσγειωθεί στο έδαφος και στο νερό, ελέγχεται χειροκίνητα ή προκαθορισμένα, για αυτόνομη λειτουργία με συντεταγμένες GPS και θα ελέγχει κρυφά οικιστικούς οικισμούς για μικρό χρονικό διάστημα.

Ένας στρατιώτης δεν χρειάζεται να εισέλθει στον οικισμό, για να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με το έδαφος και τα κτίρια, καθώς μπορεί να αναπτύξει το drone σε ασφαλή απόσταση για να δει τα κτίρια και τα εμπόδια.

Ο στρατιώτης μπορεί να ελέγχει την πτήση, χωρίς να εκτίθεται και να συλλέγει σημαντικές πληροφορίες βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Τα drones είναι ένα αναπαλλοτρίωτο όργανο στο πεδίο της μάχης, για διάφορες μυστικές επιχειρήσεις και αποτελεί, μείζονος σημασίας εξοπλισμό για σόλο στρατιώτες και ομάδες.


Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα drones της νέας στολής, θα έχουν το μέγεθος μιας χειροβομβίδας και θα μπορούν να συμπεριληφθούν, σε όλες τις υπό κατασκευή στολές.ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
10.6.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget