Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Γαλλία: Με εντολή Μακρόν ''αδειάζουν'' γκέτο μεταναστών

Ένα νέο στρατόπεδο αρκετών εκατοντάδων μεταναστών διαλύθηκε στο Calais από την γαλλική αστυνομία


Εν μέσω πολιτικών πιέσεων από Λεπέν, συνδικαλιστές, στρατιωτικούς και κορονοϊό και με την προοπτική των εκλογών, η κυβέρνηση Μακρόν επιχειρεί να παίξει το χαρτί “νόμος και τάξη”.


Μια μεγάλη αστυνομική δύναμη κινητοποιήθηκε, σήμερα για να προχωρήσει στην εκκένωση στρατοπέδου περίπου 600 μεταναστών που είχαν καταλάβει την ερημική περιοχή «Μagnétiseur» για αρκετούς μήνες, στο δρόμο προς το Saint-Omer, κοντά στο Calais.

Η αστυνομία σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου, μια μεγάλη επιχείρηση για την αποσυναρμολόγηση ενός στρατοπέδου εκατοντάδων μεταναστών που εγκαταστάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στα υπόστεγα της πρώην ερημικής περιοχής.


Σύμφωνα με τις αρχές, «αρκετές εκατοντάδες» μετανάστες βρίσκονταν στο χώρο, συμπεριλαμβανομένων «περίπου τριάντα παιδιών» , πληθυσμού που «αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες» . "Αυτά τα θέματα έχουν προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στη δημόσια τάξη, την ηρεμία του κοινού, ιδίως για τις 50 γειτονικές οικογένειες που ζουν κοντά" , προσθέτει η επίσημη αναφορά τω ναρχών επικαλούμενη ένα "αυξανόμενο πρόβλημα της δημόσιας υγείας" . Περίπου 300 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για αυτήν την επιχείρηση, ανέφερε πηγή της αστυνομίας.

«Με εντολή μου και μετά από δικαστική απόφαση, το @ Prefet62 προχώρησε σήμερα το πρωί στην εκκένωση ενός παράνομου στρατοπέδου στο #Calais. Ευχαριστώ τις κινητοποιημένες δυνάμεις ασφαλείας και τους πράκτορες», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Gerald Darmanin.


Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Hauts-de-France, Xavier Bertrand, υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές και η δήμαρχος του Calais, Natacha Bouchart, ζήτησαν από τον Υπουργό Εσωτερικών να διαλύσει αυτό το νέο στρατόπεδο, να αποφύγει την «ανασύσταση μιας ζούγκλας» . Αυτή η αχρησιμοποίητη περιοχή, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της πόλης, υπήρξε σκηνή φιλονικιών κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Τρίτη έως την Τετάρτη, με τη συμμετοχή "περίπου τριάντα ατόμων" και χρειάστηκε παρέμβαση πενήντα περίπου αστυνομικών.

Αυτό που οι αρχές αποκαλούν «καταφύγιο» συνίσταται στην απομάκυνση μεταναστών σε υποδομές υποδοχής, στο Hauts-de-France ή αλλού στη χώρα. Πέντε χρόνια μετά τα θλιβερά γεγονότα του 2016 , οι αρχές εκκενώνουν τακτικά στρατόπεδα στο Calais, όπου εκατοντάδες μετανάστες συνεχίζουν να φτάνουν, με την ελπίδα να φτάσουν στην Αγγλία. Όμως οι ενώσεις την βλέπουν ως «ασυνάρτητη» πολιτική και καταγγέλλουν την έλλειψη μόνιμης λύσης.


ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
4.6.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget