Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σοκ από ΝΑΤΟ: ''Διαφιλονικούμενα ύδατα Αιγαίο & Α. Μεσόγειος''

Σε άλλο ''κόσμο'' ο Στόλτενμπεργκ


Άλλη μια επιβεβαίωση ότι το ΝΑΤΟ όχι μόνο καλύπτει την τουρκική επιθετικότητα, αλλά παζαρεύει με την Άγκυρα και προωθεί σχέδια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, έδωσε ο Στόλτενμπεργκ.Ο μηχανισμός αποτροπής που δημιούργησε το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει τρόπους επικοινωνίας και κάποιες διαδικασίες που «βοηθούν να αποφευχθούν περιστατικά και ατυχήματα στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο ΓΓ του Οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το German Council on Foreign Relations και το Ινστιτούτο Brookings.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, ο μηχανισμός βοήθησε στο να «στρωθεί ο δρόμος» για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας. Όπως πρόσθεσε, τους τελευταίους μήνες έχουν μειωθεί οι εντάσεις «μερικώς» γιατί ξεκίνησαν οι διερευνητικές συνομιλίες. «Και μερικώς γιατί, για παράδειγμα, οι τουρκικές γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες σε διαφιλονικούμενα ύδατα έχουν ανασταλεί ή έχουν τελειώσει», συμπλήρωσε.«Οι σύμμαχοι εξέφρασαν ανησυχίες για την Τουρκία»Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Τουρκία μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος σύμμαχος με βάση τη συμπεριφορά της, ο Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι «οι σύμμαχοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, και το έκανα και εγώ στην Άγκυρα, γιατί αυτό είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί και τεθεί πολλές φορές στο ΝΑΤΟ»και συμπλήρωσε ότι «το ΝΑΤΟ είναι μια πλατφόρμα για ανοιχτές συζητήσεις όταν υπάρχουν διαφορές, όταν υπάρχουν ανησυχίες και καθόμαστε γύρω από το ίδιο τραπέζι και με ανοιχτό και ειλικρινή τρόπο εκφράζουμε τις απόψεις μας και τις ανησυχίες μας επίσης, όταν έχουμε ανησυχίες».Αναφορικά με τη Συμμαχία, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι «δεν θα μιλάμε με μία φωνή σε όλα τα θέματα, όλες τις φορές, δεν θα συμβεί ποτέ κι αυτό αντικατοπτρίζει μια πραγματικότητα ότι είμαστε 30 διαφορετικά έθνη από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού με διαφορετική ιστορία, γεωγραφία, διαφορετικά πολιτικά κόμματα».

«Είναι σημαντικό να είμαστε μαζί στα βασικά μηνύματα» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι όταν έχει να κάνει με την απάντηση σε ενέργειες από «απολυταρχικές δυνάμεις, όπως η Κίνα και η Ρωσία, ή για παράδειγμα καταδικάζοντας την αισχρή αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στη Λευκορωσία».

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι «η Ρωσία δεν καταδίκασε (την αναγκαστική προσγείωση της Ryanair στο Μινσκ). Η Ρωσία προσπάθησε να κάνει το αντίθετο, να συγχωρήσει και να εξηγήσει αυτή την αισχρή ενέργεια».


ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
5.6.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget