Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Προσθήκη της προσωνυμίας «Δημήτρης Κυριακού» στη μετονομασία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης
- Καταρχήν απόφαση για τη μετονομασία θα κληθεί να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο

- Σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε ήδη ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου


Με στόχο να τιμήσει και να αναδείξει το πολύπλευρο πολιτιστικό-εκπαιδευτικό έργο του αείμνηστου διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Δημήτρη Κυριακού, μέσω του οποίου «κέρδισε» ευρεία αναγνώριση και να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του, τις διαδικασίες να λάβει το Σχολείο, το όνομά του δρομολογεί ο Δήμος Κατερίνης.Σχετικό αίτημα προς τον Δήμο Κατερίνης, προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και προς το Σχολικό Συμβούλιο διατύπωσε και κοινοποίησε ήδη και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, βάσει και της ομόφωνης σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και της γενικής συνέλευσής του.Το θέμα, προκειμένου να ληφθεί καταρχήν απόφαση, πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αμέσως μετά και αφού γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, σε συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης ΚώσταςΚουκοδήμος: «Θέλοντας να τιμήσουμε τη μνήμη του Δημήτρη Κυριακού που πρόσφερε επί σειρά ετών ως διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, συμβάλλοντας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, τα μέγιστα, προκειμένου να το καταστήσει πεδίο ανταλλαγής εκπαιδευτικών ιδεών, χώρο ελεύθερης έκφρασης με σημαντική συμβολή στο πολιτιστικό-εκπαιδευτικό γίγνεσθαι της τοπικής κοινωνίας, πρόθεσή μας είναι στο πλαίσιο και της ομόφωνης απόφασης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, να προωθήσουμε τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου το Μουσικό Σχολείο να φέρει εφεξής το όνομά του».

Όπως διευκρινίζει ο Δήμαρχος:«Παράλληλα, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να οικοδομηθεί το συντομότερο δυνατόν το νέο Μουσικό Σχολείο και να εξοπλιστεί με τις αναγκαίες-κατάλληλες υποδομές. Αυτό θα είναι ίσως και η πιο έμπρακτη συμβολή μας στη διατήρηση της μνήμης του Δημήτρη Κυριακού, καθώς γνωρίζω προσωπικά τον αγώνα που έδωσε για να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου».

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Κυριακού

Ο Δημήτρης Κυριακού, καθηγητής Θεολογίας και διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης έφυγε από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου 2018, σε ηλικία 54 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η διαδρομή του στην εκπαίδευση υπήρξε πλούσια και αξιοπρόσεκτη, καθώς μεταξύ άλλων ανέλαβε τη διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου, για την ουσιαστική αναβάθμιση του οποίου εργάστηκε αδιάλειπτα προσφέροντας ταυτόχρονα στην ποιοτική-καλλιτεχνική ανάταση της πόλης.

Την περίοδο 1990 έως 2002, υπηρέτησε με συνέπεια τον Δήμο Κατερίνης ως δημοτικός σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου. Διετέλεσε μέλος Δ.Σ., καθώς και απλό μέλος συλλόγων και φορέων της πόλης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού κ.α.


PIERIA SPORT
14.6.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget