Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Αθώα η οικογένεια Ψωμιάδη για το «ξέπλυμα» 20 εκατ. ευρώ από την ΑΕΚ
Αθώους έκρινε ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τα παιδιά, τη σύζυγο και ακόμα τρία συγγενικά πρόσωπα του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 20 εκατομμυρίων ευρώ που «έκαναν φτερά» από την ΠΑΕ ΑΕΚ πριν από 20 χρόνια, απαλλάσσοντας τους από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


Από τον Βασίλη Τζήμτσο

Με βάση τα παραπεμπτικά βουλεύματα, κατά περίπτωση διώκονταν για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, εκ των οποίων 20 εκατ. ευρώ από την υπεξαίρεση σε βάρος της ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ ο γιός του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος διώκονταν επιπλέον ως αυτουργός φοροδιαφυγής από αγοραπωλησίες ακινήτων και πολυτελών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ, περίπου 8 εκατ. ευρώ από αυτά που υπεξαίρεσε ο Μάκης Ψωμιάδης από την Π.Α.Ε. ΑΕΚ, κατέληξαν τη διετία 2001-2002 στην κατοχή και κυριότητα του γιου του σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρούσε ο πατέρας του με συνδικαιούχο τον ίδιο. Στην απολογία του ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ακούσει ποτέ μέχρι το 2012 ότι ο πατέρας του ελέγχετο, αστικά και ποινικά, για αδικήματα σε βάρος της ΑΕΚ για τα οποία καταδικάστηκε αμετάκλητα. Μάλιστα ανέφερε ότι μέχρι το 2006 που επέστρεψε από τις σπουδές του στο Λονδίνο, δεν είχε καμία σχέση με δουλειές.


Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου φαίνεται πως έπεισαν τους δικαστές που απήλλαξαν τον ίδιο, την αδερφή του, τη μητέρα τους, μια θεία τους και δύο ξαδέρφια του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο του 2016 μετά από καρδιακή προσβολή. Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας της Έδρας Ευγενία Αυλίδου είχε προτείνει την ενοχή του Σταύρου Ψωμιάδη, αλλά την απαλλαγή των άλλων μελών της οικογένειας. Ως προς τον γιο του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, επεσήμανε πως «ποσά που κατατέθηκαν, δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του και πηγές προέλευσης. Η νομιμοποίηση έχει αποδειχθεί και δεν αμφισβητήθηκε. Αυτό που αμφισβητείται από την πλευρά του είναι η αιτία προέλευσης των χρημάτων». Όμως οι Εφέτες έκριναν διαφορετικά. Το σκεπτικό της απόφασης αναμένεται μετά την καθαρογραφή της.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης της κόρης του Μάκη Ψωμιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μας δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου ήταν ορθή και νομικά και πραγματολογικά διότι οι αποδιδόμενες κατηγορίες δεν στοιχειοθετούνταν ούτε πάνω στο νόμο και βεβαίως ήταν και ουσία αβάσιμες. Η πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως ήταν πλημμελής και δεν ήταν σε αντιστοιχία με το υπάρχον πραγματολογικό υλικό και με το υπάρχον νομικό οπλοστάσιο».NEWSBREAK
17.6.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget