Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Έλληνες επιστήμονες μείωσαν κατά 25% το ιικό φορτίο ασθενών κορωνοϊού με αλατόνερο!

Μειώθηκε μέσα σε μόλις 6 ώρες και με 3-4 πλύσεις

Ο καθηγητής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρέων Κώστας Πουλάς και η ομάδα του κατάφεραν να μειώσουν κατά 20-25% το ιικό φορτίο σε 20 ασθενείς, μέσα σε 6 μόλις ώρες, με 3-4 πλύσεις ρινοφαρυγγικά με αλατόνερο.


Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πλύσεις ρινοφαρυγγικά με αλατόνερο μπορούν να μειώσουν σημαντικά το ιικό φορτίο ασθενών με κορωνοϊό.

«Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε μάθει αρκετά για τον κορωνοϊό. Έχουν γίνει δημοσιεύσεις που δείχνουν ότι η μετάδοση γίνεται αερογενώς και μόνο, και ότι ο ιός αποικεί μόνο ρινοφαρυγγικά» εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας στο Open TV. Σημείωσε μάλιστα ότι ο ιός δεν βρίσκεται όπως λανθασμένα νομίζουν αρκετοί σε όλο το σώμα και όχι στην κυκλοφορία μας. Ιικό φορτίο, όπως είπε, σημαίνει η συγκέντρωση στη ρινική μας κοιλότητα.

«Σκεφτήκαμε να απομακρύνουμε τους ιούς με επαναλαμβανόμενες ρινικές πλύσεις με ένα υπέρτονο διάλυμα. Διαλέξαμε ένα διάλυμα χλωριούχου νατρίου 5%, δηλαδή αλάτι κατά το κοινό» σημείωσε. «Όταν γίνεται πλύση ρινικά με νερό που περιέχει αυτό το διάλυμα αλατιού, πετύχαμε μέσα σε 6 ώρες με 3-4 πλύσεις να μειώσουμε κατά 20-25% το ιικό φορτίο» τόνισε.


«Επειδή θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στα πειράματά μας και στο τι λέμε, ξέρουμε ότι και σε άλλο Πανεπιστήμιο συνεχίζονται αυτές οι πλύσεις μέσα στη μέρα για 12ωρο και το ιικό φορτίο μειώνεται ακόμη περισσότερο» ανέφερε ακόμη. «Καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι αν κάποιος βρεθεί στο PCR θετικός, δηλαδή να έχει ιικό φορτίο, θα πρέπει ταχύτατα να ξεκινήσει να απομακρύνει τους ιούς από τη ρινοφαρυγγική του κοιλότητα» σημείωσε ο Κ. Πουλάς.

Ερωτηθείς αν η χρήση υπερτονικού διαλύματος μπορεί να λειτουργήσει και ως πρόληψη, ο καθηγητής απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει να βοηθήσει γιατί το διάλυμα αναμένεται να στεγνώσει γρήγορα στη μύτη μας.

Σε ό,τι αφορά τέλος το θαλασσινό νερό και αν θα μπορούσαν να βοηθήσουν οι βουτιές στη θάλασσα, ο Κ. Πουλάς σημείωσε ότι οι δοκιμές έγιναν με διάλυμα 5%, ενώ το θαλασσινό νερό είναι υπέρτονο 3%. «Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι και το 3% θα βοηθάει, αλλά δεν το έχουμε δείξει στα πειράματά μας» κατέληξε.


PRONEWS
28.5.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget