Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σε επικίνδυνα μονοπάτια: Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών αρχίζει να παρακολουθεί ομάδες κατά του COVID


Η ευκολία με την οποία κολλά η ταμπέλα «αρνητής» στον οποιονδήποτε, είναι αδιανόητη.


Στο «μικροσκόπιο» των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας έχουν τεθεί οι κύκλοι των «αρνητών» του κορωνοϊού και των οπαδών των θεωριών συνωμοσίας σε όλη τη χώρα, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος ελέγχει τους «αρνητές» και τους συνωμοσιολόγους για «εχθρική προς τη δημοκρατία απονομιμοποίηση του κράτους» και παρακολουθεί τη δράση τους σε όλη την Γερμανία.

Στο επίκεντρο των ερευνών φαίνεται ότι βρίσκονται ήδη από το τέλος του προηγούμενου έτους ομάδες της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ενώ έχουν προστεθεί οργανώσεις στο Βερολίνο, τη Βαυαρία και το Αμβούργο. Η οργάνωση της έρευνας είναι ανάλογη με αυτή της παρακολούθησης της σκηνής των σαλαφιστών και όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Spiegel, στο πλαίσιο της παρακολούθησης οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να ελέγξουν συναντήσεις, ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ακόμη και τραπεζικούς λογαριασμούς.Tο λεγόμενο κίνημα Querdenker («πλευρικοί στοχαστές») που είναι βασικός στόχος της έρευνας, πραγματοποίησε πολλές διαμαρτυρίες ενάντια στα lockdowns, συγκεντρώνοντας ένα ευρύ φάσμα διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς, άλλων που αρνούνται την ύπαρξη του κορωνοϊού, των αντίθετων στη μάσκα, των θεωρητικών συνωμοσίας και άλλων.

Ήδη το περασμένο φθινόπωρο η Υπηρεσία σε εμπιστευτικό της έγγραφο είχε επισημάνει ότι αν και οι ομάδες των «αρνητών» της πανδημίας δεν διέθεταν οργανωμένη πλατφόρμα, υπήρχε η υποψία για έναν «νέας μορφής εξτρεμισμό». Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η χρήση βίας στους κύκλους των «αρνητών» της πανδημίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να χαρακτηρίσει αυτή τη σκηνή «αντικείμενο παρακολούθησης και σε επίπεδο προστασίας του Συντάγματος».

Ολοταχώς λοιπόν προς ολοκληρωτισμό, με κάθε διαφορετική άποψη να σταμπάρεται και να στοχοποιείται.

Υποτίθεται στις δημοκρατίες υπάρχει ελευθερία έκφρασης και άποψης (μην ξεχνάμε ότι ακόμα και οι φασίστες έχουν ψηφιστεί και έχουν μπει στα κοινοβούλια και ακούγονται), αλλά εδώ έχουμε μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια, αφού εκτός από κάποιους που πιθανόν να είναι όντως εξτρεμιστές και να βρήκαν ευκαιρία με τον κορωνοϊό να «αναπτυχθούν», η ευκολία με την οποία κολλά η ταμπέλα «αρνητής» στον οποιονδήποτε, είναι αδιανόητη.

Και δεν μιλάμε για όσους είναι στα άκρα, αλλά για όσους θέλουν να σκεφτούν δύο φορές και να ξανασυζητήσουν το τι γίνεται από τις κυβερνήσεις και αν όντως είναι όλοι οι περιορισμοί λογικοί και απαραίτητοι.


newsbreak

29.4.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget