Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Έρχεται πείνα στην Τουρκία: Προετοιμάζονται ''αστικές αναταραχές"Αρχίζουν τα ''όργανα''


Οι βραχυπρόθεσμες πληρωμές επιδομάτων εργασίας της Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκαν σε υπαλλήλους των οποίων οι χώροι εργασίας έχουν σταματήσει να λειτουργούν βάσει των μέτρων COVID-19, έχουν λήξει από την κυβέρνηση από τις 31 Μαρτίου.


Εκατομμύρια άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά και τα εισοδήματά τους επωφελήθηκαν από αυτές τις πληρωμές από τον περασμένο Απρίλιο.


Στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η τουρκική κυβέρνηση επέβαλε νέους περιορισμούς στα μέτρα που ελήφθησαν λόγω της πανδημίας, εν μέσω πρόσφατης αύξησης των λοιμώξεων που καταγράφονται πάνω από 40.000 καθημερινά. Στο πλαίσιο των μέτρων, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων θα προσφέρουν υπηρεσίες μόνο κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 13 Απριλίου.


Τέτοιες αποφάσεις όπως το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων χώρων εργασίας, καθώς και ο τερματισμός των πληρωμών του επιδόματος, θα οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους να χαρακτηριστούν ως επίσημα άνεργοι, οι οποίοι εγκαταλείπονται από το κράτος στη μοίρα τους.Το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία ήταν 12,2% τον Ιανουάριο, σχεδόν 4 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TÜİK).

Ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα επιμένουν να διατηρήσουν το βραχυπρόθεσμο επίδομα εργασίας, η κυβέρνηση έχει τερματίσει το επίδομα για να εξοικονομήσει χρήματα. Η τελευταία πληρωμή αυτού του επιδόματος που θα αφορά τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου, ημερομηνία μετά την οποία οι αιτήσεις δεν θα γίνονται πλέον δεκτές


Ο τερματισμός της αποζημίωσης, η οποία έχει ωφελήσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια άτομα μέχρι στιγμής, θα αυξήσει περαιτέρω την ανεργία, σύμφωνα με τον Arzu Çerkezoğlu, επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Προοδευτικών Συνδικάτων της Τουρκίας (DİSK).

«Αυτή η πληρωμή είναι η πιο σημαντική εγγύηση για τους ασφαλισμένους υπαλλήλους που έχασαν τη δουλειά τους ή για εκείνους των οποίων οι χώροι εργασίας έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο Çerkezoğlu.

Σύμφωνα με τον Çerkezoğlu, η κυβέρνηση ακολούθησε την πολιτική υποχρεωτικής άδειας χωρίς αποδοχές.


«Ενώ 3,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους και τα εισοδήματά τους επωφελήθηκαν από το μικρό επίδομα εργασίας, ο αριθμός των εργαζομένων που αντιμετώπισαν άδεια άνευ αποδοχών από τους εργοδότες και έλαβαν πολύ χαμηλότερη οικονομική στήριξη, πλησίασε τα 2,5 εκατομμύρια», είπε.

Οι πόροι του Ταμείου Ασφαλείας Ανεργίας (ISF) επαρκούν για τη διατήρηση των πληρωμών και υπάρχει υποχρεωτικός λόγος για τη συνέχιση των πληρωμών, πρόσθεσε ο επικεφαλής της DİSK.

«Όσο συνεχίζεται η οικονομική και κοινωνική ζημία της πανδημίας, πρέπει να συνεχιστεί το επίδομα εργασίας μικρής διάρκειας», είπε.

Το συνολικό ποσό των περιουσιακών στοιχείων του ISF δεν υποδεικνύει κίνδυνο ή έλλειψη κεφαλαίων που θα απαιτούσαν τη διακοπή των πληρωμών.

Μέχρι τώρα, η TÜİK δεν έχει συμπεριλάβει στην κατηγορία «απασχολούμενοι» τα άτομα που επωφελούνται από το επίδομα βραχυχρόνιας εργασίας και την υποστήριξη των μισθών σε μετρητά.

Αυτή η ομάδα έχει μείνει εκτός του στενά καθορισμένου επίσημου αριθμού ανέργων, αλλά μετά τον τερματισμό αυτών των επιδομάτων, ο οργανισμός θα πρέπει να συμπεριλάβει περίπου τα τέσσερα εκατομμύρια στα άλλα 4.068.000, τον πιο πρόσφατο αριθμό που επισήμανε ως επίσημα άνεργους στη χώρα.


Ως αποτέλεσμα αυτού, η ανεργία της Τουρκίας θα δει αυτόματα μια απότομη άνοδο.

Σύμφωνα με το TÜİK ορίζονται ως άνεργοι ή σε «αδρανή εργασία», «εκείνοι που δεν ψάχνουν για δουλειά επειδή έχουν χάσει την ελπίδα να βρουν , εκείνους που δεν εργάζονται αν και είναι σε θέση να το κάνουν, εκείνοι που προτιμούν να κάνουν οικιακές εργασίες, εκείνοι που δεν είναι ούτε στην απασχόληση ούτε στην εκπαίδευση,


Όταν προσθέτουμε τα παραπάνω στοιχεία σε αυτούς που είναι επίσημα άνεργοι, ο συνολικός αριθμός των ανέργων στην Τουρκία ανέρχεται σε πάνω από 15 εκατομμύρια.Έχουμε επισημάνει ότι η οικονομία της Τουρκίας και το βιοτικό επίπεδο του Τούρκου πολίτη είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Όταν μία χώρα έχει πάνω από 15 εκατομμύρια ανέργους, τότε τα λόγια περιττεύουν.

Αν σε αυτά προστεθούν ο Covid, ο πληθωρισμός, η φτώχεια, θα λέγαμε ότι ο Ερντογάν δεν κινδυνεύει να χάσει την εξουσία τους Απόστρατους Ναυάρχους, τους οπαδούς του FETO και τους Κούρδους του HDP τόσο, όσο από μια κοινωνική έκρηξη που υποβόσκει στη χώρα του και τροφοδοτείται καθημερινά από τις συνθήκες εξαθλίωσης που βιώνει ο Τούρκος πολίτης.Ούτε τα μεγαλεπήβολα σχέδια ανασύστασης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ούτε η "Γαλάζια Πατρίδα" και παρόμοιοι επιθετικοί σχεδιασμοί σε βάρος γειτονικών χωρών μπορούν να εκτρέψουν τον Τούρκο πολίτη από την σκληρή καθημερινότητα.

Ο Ερντογάν θα χάσει την εξουσία από την οικονομία.πηγη-pentapostagma.gr
7.4.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget