Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κυκλώματα διπλωμάτων οδήγησης: Αποκαλυπτικοί διάλογοι για τη δράση τους - "Τσιμουδιά, φιλαράκο..."
Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση των κυκλωμάτων διπλώματος οδήγησης. "Άντε, συμπλήρωσε το τελευταίο θέμα, το έκτο μέσα από το βιβλίο που σου έδωσα. Δεν χρειάζεται πουθενά συζήτηση πώς και γιατί. Τσιμουδιά, αγορίνα. Δεν χρειάζεται συζήτηση. Θα λες σε όλους ότι διάβασες και πέρασες. Τσιμουδιά πουθενά. Εντάξει; Και σε ευχαριστώ πολύ...".Τα παραπάνω αποτελούν απόσπασμα από... συμβουλές κρατικού υπαλλήλου της Διεύθυνσης Μεταφορών σε νεαρό εξεταζόμενο για χορήγηση διπλώματος οδήγησης για φορτηγά αυτοκίνητα, όπως καταγράφηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", από στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που αποκάλυψε ακόμη ένα παρόμοιο κύκλωμα σε νομό της Β. Ελλάδος με τη συμμετοχή 14 κρατικών υπαλλήλων και υπεύθυνων σχολών οδήγησης.

Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή είχαν χορηγηθεί- ουσιαστικά χωρίς εξετάσεις- τουλάχιστον 200 διπλώματα οδήγησης, πολλά από τα οποία επαγγελματικά, για βαρέα οχήματα, φορτηγά ή λεωφορεία που μπορούν να σκορπίσουν τον θάνατο στους δρόμους. Πρόκειται για το πλέον διαχρονικό σκάνδαλο διαφθοράς στη χώρα με ετήσιο τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ, στο οποίο οι υποψήφιοι συμμετέχουν σχεδόν... αναγκαστικά, ενώ εμπλέκονται δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό των "ενδιάμεσων"- ιδιοκτητών σχολών οδήγησης.

Πρόκειται, όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", για μια μορφή εκβιασμού εκατομμυρίων υποψήφιων οδηγών που γνωρίζουν ότι "αν δεν πληρώσουν είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσουν". Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι οι καταδικασθέντες ιδιοκτήτες σχολών οδηγών που έχασαν τις άδειές τους χρησιμοποιούν οικείους τους δημιουργώντας νέα εταιρικά σχήματα και έτσι συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους. Όσον αφορά στους εμπλεκόμενους κρατικούς υπαλλήλους οι εκθέσεις των αστυνομικών είναι αποκαλυπτικές: χιλιάδες χαρτονομίσματα προερχόμενα από τις εισπράξεις που έκαναν ακόμη και κατ' οίκον τα μέλη του κυκλώματος έχουν βρεθεί κρυμμένα σε κούτες σε σπίτια.


enikos.gr
15.4.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget