Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Μεγάλη μερίδα γιατρών και νοσηλευτών στην Κύπρο ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να εμβολιαστούν


Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας της Κύπρου στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας,

από τα οποία προκύπτει ότι μια μεγάλη μερίδα νοσηλευτών αλλά και γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων αρνούνται να εμβολιαστούν με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, το 55% των νοσηλευτών και το 25% των γιατρών στα κρατικά νοσηλευτήρια δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εμβολιασμό, ενώ όπως πληροφορείται η DW, ανάλογοι είναι οι αριθμοί και για το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ιδιωτικού τομέα.

Το υπουργείο Υγείας θεωρεί ως μείζον πρόβλημα την άρνηση των εργαζόμενων στα νοσοκομεία να εμβολιαστούν, καθώς επικρέμεται ο κίνδυνος να μείνουν νοσοκομεία χωρίς επαρκή προσωπικό, σε περίπτωση που ιατροί και νοσηλευτές νοσήσουν μαζικά.
Δεν υπάρχουν σκέψεις για μέτρα

Όπως πληροφορείται η DW, ο κίνδυνος υποστελέχωσης των νοσοκομείων είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο το υπουργείο δεν λαμβάνει μέτρα εναντίον νοσηλευτών και ιατρών που αρνούνται να εμβολιαστούν, αφού ενδεχόμενη υποχρεωτική απομάκρυνσή τους από τα νοσοκομεία, θα επέφερε αυτόματα την μείωση του προσωπικού των νοσοκομείων.

Επιπρόσθετα το υπουργείο Υγείας θεωρεί πως o μη υποχρεωτικός χαρακτήρας του εμβολιαστικού προγράμματος, που ισχύει για όλους τους πολίτες, πρέπει να ισχύει και για το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.Το ζήτημα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας ήρθε στην επιφάνεια μετά τον εντοπισμό αλυσίδας μετάδοσης στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όπως διαφάνηκε η αλυσίδα ξεκίνησε από νοσηλευτές, που παρά την δυνατότητα που είχαν για προτεραιότητα στον εμβολιασμό, αρνήθηκαν να το πράξουν.

el.gr
7.4.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget