Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Με τηλεδιάσκεψη η Σύνοδος Κορυφής-Όχι σε κυρώσεις στη Τουρκία - VIDEO

Νέο ''χαστούκι'' - Επιβεβαίωση Πενταπόσταγμα


Mε πρόσχημα την πανδημία, οι Ευρωπαίοι ''σύμμαχοί'' μας, σώζουν ξανά την Τουρκία. Έτσι επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του Πενταπόσταγμα, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες γράφαμε τα εξής:''Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ του Προέδρου Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τις Βρυξέλλες να μην επιβάλουν κυρώσεις σε μια στιγμή που η Τουρκία, σύμμαχος του ΝΑΤΟ και υποψήφια χώρα της ΕΕ, φαίνεται πιο πρόθυμη να συμβιβαστεί, δήλωσαν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί διπλωμάτες.''

Το παρασκήνιο
Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου και όχι με φυσική παρουσία όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μεγάλος τρόμος για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και η ανησυχία έχει να κάνει με την έξαρση κρουσμάτων, τη στιγμή που συνεχίζεται ο εμβολιασμός.
«Ο Πρόεδρος του ΕυρωπαΪκού Συμβουλίου αποφάσισε να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου μετά την αύξηση κρουσμάτων COVID-19 στα κράτη μέλη. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με όλους τους ηγέτες» σημείωσε ο Μπάρεντ Λέιντς.


Ετσι, θεωρείται απίθανη η λήψη επίσημων αποφάσεων, καθώς υπάρχουν μόνο δηλώσεις μετά από τηλεδιασκέψεις. Αρα δεν θα προκύψουν και αποφάσεις για κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας.

Επίσης, οι συζητήσεις δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο καθώς το format δεν βοηθάει καθόλου στις διαπραγματεύσεις δύσκολων ζητημάτων όπως είναι το μέλλον των Ευρωτουρκικών σχέσεων.

Η ατζέντα της Συνόδου
Οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, την ενιαία αγορά, τη βιομηχανική πολιτική, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την οικονομία, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Ειδικότερα:

-Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα προβεί σε απολογισμό ως προς τη διάθεση των εμβολίων και την επιδημιολογική κατάσταση και θα επιδιώξει τη συντονισμένη αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.

-Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει τις βασικές προτεραιότητες για την ενιαία αγορά, τη βιομηχανική πολιτική και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Οι ηγέτες θα εγκύψουν στο θέμα της Ψηφιακής Πυξίδας, συμπεριλαμβανομένων των στόχων για το 2030, και θα πραγματοποιήσουν επισκόπηση των εργασιών σχετικά με την ψηφιακή φορολογία.


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με τις προτεραιότητες για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο του 2021 και οι ηγέτες θα προσκληθούν να προσυπογράψουν τη σύσταση για την οικονομική πολιτική της ευρωζώνης.

-Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο ύπατος εκπρόσωπος και η Επιτροπή αναμένεται να υποβάλουν έκθεση σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας πριν από τη σύνοδο, σε συνέχεια των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2020.


ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
21.3.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget