Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Θέλουν εμφύλιο - Ακροαριστεροί στη Ν. Σμύρνη: ''Αυτό είναι σωστό, ριπές από καλασνικοφ να βάλετε μυαλό'' - ''Πανηγυρίζει'' το Indymed
Τα απίστευτης βίας περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στη Ν. Σμύρνη, φαίνεται να έχουν ως στόχο τον εθνικό διχασμό και την πρόκληση αποσταθεροποίησης, στις ήδη ιδιαίτερα δύσκολες ημέρες που ζούμε.
Όπως αναφέρει το site των αντιεξουσιαστών, τα γεγονότα αυτά είναι μία νίκη στο αστυνομικό κράτος. Ζητούν ανατροπή με μαζική ενωτική και αποφασισμένη δράση και πανηγυρίζουν ουσιαστικά τη δολοφονική επίθεση σε αστυνομικό, κατά τη διάρκεια μίας πορείας, κατά της βίας..."Σήμερα το αστυνομικό κράτος τους ηττήθηκε!" αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ προοικονομούνται και αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως το κλίμα εμφυλίου, ήταν διάχυτο από κάποιους αριστεριστές, οι οποίοι ονειρεύονται καλάσνικοφ και αντάρτικο στη Νέα Σμύρνη. «Αυτό είναι σωστό, ριπές από καλασνικοφ να βάλετε μυαλό» φαίνεται να φωνάζουν ως σύνθημα στη χθεσινή διαδήλωση.«Αυτό είναι σωστό, ριπές από καλασνικοφ να βάλετε μυαλό»Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, δεν ήταν τυχαίο αυτό που έγινε χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη με τον τραυματισμό αστυνομικού. Κάνουν λόγο για κλίμα μίσους που είχε καλλιεργηθεί μετά τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς την Κυριακή το μεσημέρι, περίπου στο ίδιο σημείο.

Όπως λένε, η συγκέντρωση που οργανώθηκε από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ, το Ρουβίκωνα και άλλες συλλογικότητες έγινε μέσα σε αυτό το κλίμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του indymedia:

"Αυτό που έγινε σήμερα στην Νέα Σμύρνη ήταν ιστορικό από κάθε άποψη. Σήμερα δόθηκε η πρώτη πραγματική απάντηση στην δολοφονική καταστολή του κράτους, στο ιδιότυπο καθεστώς εξαίρεσης που έχει επιβληθεί εδώ και καιρό από μια μισητή κυβέρνηση που νόμιζε ότι μπορεί να λειτουργεί ως χούντα αδιαμαρτύρητα. Και τι απάντηση ήταν αυτή!

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά όσο αυτό είναι δυνατό με τα γεγονότα να είναι τόσο νωπά.Η συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική καταστολή που χτυπάει κόσμο ακόμη και στις πλατείες ήταν καλεσμένη για τις 6 το απόγευμα.Από τις 5 το απόγευμα άρχισε να φτάνει κόσμος και όσο περνούσαν τα λεπτά η ροή του όλο και μεγάλωνε. Ήταν κόσμος από όλες τις ηλικίες με την νεολαία βέβαια να δίνει τον τόνο.


Το πλήθος ήταν όσο πιο ετερόκλητο γινόταν. Από δεξιούς κοψοχέρηδες που συνειδητοποίησαν όψιμα τι ψήφισαν μέχρι γηπεδικοί όλων των ομάδων που αποφάσισαν για μια μέρα να ενωθούν ενάντια στον κοινό εχθρό. Και φυσικά μαζική ήταν παρουσία αριστερών και ακόμη περισσότερο των αντιεξουσιαστών, αναρχικών και αυτόνομων των οποίων τα συνθήματα έδιναν τον κύριο τόνο.(Τα συνθήματα γενικά είχαν τεράστια ποικιλία από γηπεδικά που βρίζουν τους μπάτσους μέχρι για τον Δημήτρη Κουφοντίνα αντανακλώντας την ποικιλομορφία και το ετερόκλητο του οργισμένου πλήθους)

Το πλήθος συνέχισε να μεγαλώνει και άρχισε να απλώνεται στους δρόμους έξω από την πλατεία. Όταν τελικά ξεκίνησε η πορεία ήταν ένα τεράστιο ποτάμι που δεν είχε αρχή και τέλος. Η αστυνομία μιλάει για 7 χιλιάδες. Ήταν σίγουρα πολύ περισσότεροι.


Η οργή και η αποφασιστικότητα ξεχείλιζε. Οι συγκρούσεις άρχισαν όταν οι πρώτες αποφασισμένες ομάδες διαδηλωτών προσέγγισαν το αστυνομικό τμήμα. Δεν υπήρχε τυφλή βία. Ήταν στοχευμένη κατά των μπάτσων.


Μέσα στις συγκρούσεις που γίνονταν σε πολλά μέτωπα διασύρθηκε και το σώμα της δράσης, ο ενισχυμένος απόγονος των μισητών ΔΕΛΤΑ. Αυτό το σώμα το πιο σκληρό σώμα καταστολής της αστυνομίας, περηφανευόταν ότι πάντα σε αναμετρήσεις με τους διαδηλωτές βγαίνουν νικητές. Αυτός ο μύθος τους διασύρθηκε σήμερα όταν διαδηλωτές έκαναν μαζική επίθεση σε μια εφόρμηση τους και οι μπάτσοι της δράσης άφησαν μόνο του έναν συνάδερφο τους για να γλυτώσουν με κάθε τρόπο από την μαζική οργή του κόσμου.

Η αστυνομία ανέκτησε τον έλεγχο μετά από πολύ ώρα όταν επιδόθηκε στον γνωστό γενικευμένο χημικό πόλεμο για τον οποίο οι διαδηλωτές δεν είχαν τα μέσα να αντιμετωπίσουν.Καθώς ο κόσμος άρχισε να αραιώνει η αστυνομία προχώρησε στην γνωστή τακτική τυφλών προσαγωγών σε κόσμο που είτε είχε αποκοπεί από το κύριο μέρος των διαδηλωτών είτε ήταν εντελώς άσχετος με τα γεγονότα.


Έστω κι έτσι σήμερα το αστυνομικό κράτος δέχτηκε την πρώτη σοβαρή ήττα του. Για την Νέα Σμύρνη ήταν το πιο σημαντικό γεγονός από τα Δεκεμβριανά του 44. Για την υπόλοιπη Ελλάδα ήταν η πρώτη μυρωδιά πραγματικής εξέγερσης ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος.

Μια ζωντανή παρακαταθήκη για αυτά που έρχονται σύντομα.Καμία τηλεοπτική προπαγάνδα πληρωμένων καθαρμάτων και κανένα διάγγελμα ενός πλέον πανικόβλητου πρωθυπουργού δεν θα αντιστρέψει την πραγματικότητα που ζήσαμε σήμερα όσοι ήμασταν στα γεγονότα.

Σήμερα νικήσαμε μαζικά, αποφασιστικά και ενωτικά την αστυνομική βαρβαρότητα στον δρόμο. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε!"πενταπόσταγμα
12.3.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget