Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ωμή παραβίαση των περιοριστικών μέτρων από τον Σπύρο (Άδωνι) Γεωργιάδη: Βάφτισε παιδί ενώ απαγορεύεται


Την ώρα που οι Έλληνες πληρώνουν υπέρογκα ποσά για πρόστιμα ο υπουργός Ανάπτυξης βάφτισε παιδί

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για ακόμη μία φορά, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σπυρίδων-όπως έχει βαφτιστεί- Γεωργιάδης βάπτισε ένα παιδί, αν και απαγορεύεται η τέλεση του συγκεκριμένου μυστηρίου «στα πλαίσια περιορισμού της πανδημίας του Covid-19».


Συγκεκριμένα ο υπουργός γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι την Κυριακή 14 Μαρτίου βάπτισε ένα μικρό αγοράκι στο Ιερό Ναό Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.


Ωστόσο, ενόσω η Αττική βρίσκεται στο επίπεδο του «πολύ αυξημένου κινδύνου», οι θρησκευτικές λειτουργίες επιτρέπονται μόνο με την παρουσία κληρικού και βοηθητικού προσωπικού του. Αυτό φαίνεται και από τα όσα το ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 843, Τεύχος Β, της 3ης Μαρτίου που έχει ισχύ μέχρι και 15 Μαρτίου.


Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ΦΕΚ

Για να γίνει μάλιστα πιο κατανοητό το τι ισχύει με τις βαπτίσεις, ο Νίκος Χαρδαλιάς την ίδια μέρα σημείωνε στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα πως «αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων».

Εν συνεχεία ανακλήθηκε η απαγόρευση των γάμων, αλλά όχι των βαπτίσεων και των μνημοσύνων.

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου


Σημειώνεται εδώ πως στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές επικρατεί το απόλυτο επιτελικό χάος. Στην επίσημη κυβερνητική σελίδα για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού ανά περιφέρεια, αναγράφεται πως «σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων».

Ωστόσο ακριβώς παραπάνω σημειώνεται πως η «τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, [διενεργείται] αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων».


Φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει ό,τι αναγράφεται σε ΦΕΚ. Και το ΦΕΚ απαγορεύει την παρουσία προσώπων στις τελετές.

Να σημειώσουμε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε κατηγορήσει πριν λίγες ημέρες τον... ΣΥΡΙΖΑ πως μεταδίδει σκοπίμως τον κορωνοϊό για να κρατάει τους Έλληνες κλεισμένους σε καραντίνα και να ρίξει την κυβέρνηση.


Ενώ αυτή δεν είναι η πρώτη παραβίαση μέτρων από κυβερνητικά στελέχη, χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα έγιναν στην Ικαρία, εκεί που η ίδια η κυβέρνηση μετά από λίγες ημέρες «αποκάλυψε» πως... δεν υπήρχαν απαγορεύσεις για συγκεντρώσεις στα σπίτι για την συγκεκριμένη περίοδο.

Μετά το δημοσίευμα του pronews.gr ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω Facebook, υποστήριξε πως πήρε σχετική άδεια για την Πολιτική Προστασία για να τελεστεί η βάφτιση.

«Η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα χθες ως νονός, πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας που εξέδωσε στις 05/03/2021 η Πολιτική Προστασία όταν οι γονείς του παιδιού έκαναν την σχετική αίτηση. Αυτή είναι μία διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αν έχει σοβαρούς λόγους», έγραψε ο Α.Γεωργιάδης.

Σύμφωνα δηλαδή με τον υπουργό η συγκεκριμένη βάφτιση ήταν «σοβαρός λόγος», αναρωτιόμαστε εάν η Πολιτική Προστασία δίνει σχετικές άδειες και σε απλούς πολίτες.pronews.gr
16.3.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget