Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Οι εμβολιασμένοι μπορούν και να νοσήσουν και να μεταδώσουν τον ιό!Τα μέτρα θα μείνουν προειδοποίησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών


Κάθε άλλο παρά… εφησυχασμένοι πρέπει να είναι όσοι εμβολιάζονται, καθώς ακόμη και εκείνοι «σε περιβάλλον με υψηλό ιικό φορτίο, μπορούν να μολυνθούν και να συντελέσουν στη μετάδοση» του ιού, επισήμανε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της αποψινής ενημέρωσης για την πορεία του προγράμματος αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στην ασφάλεια των εμβολίων, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές παρενέργειες, ενώ επισήμανε πως τα χαρακτηριστικά των τριών εμβολίων (Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca) που έχουν πάρει έγκριση για τον κορωνοϊό, τα οποία και τα καθιστούν ελπιδοφόρα, είναι τα ακόλουθα:
Η ασφάλεια – Δεν έχει δοθεί κανένα σήμα για σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια
Η αποτελεσματικότητα – Και για τα τρία εμβόλια η πρόληψη σοβαρής νόσου, η πρόληψη των θανάτων, η πρόληψη της ήπιας και μέτριας νόσου είναι από τα κύρια πλεονεκτήματα.
Και τα τρία εμβόλια είναι αποτελεσματικά και για τη βρετανική μετάλλαξη.
Πιθανή η επιμήκυνση στο μεσοδιάστημα των δύο δόσεων

«Τα τρία εμβόλια που χορηγούνται μέχρι σήμερα, έχουν διαφορές ως προς το μεσοδιάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης», συνέχισε η κυρία Θεοδωρίδου, λέγοντας πως με τα mRNA εμβόλια παρατηρούνται αντισώματα και πριν τη δεύτερη δόση. Άρα η επιμήκυνση στο μεσοδιάστημα των δύο δόσεων αποτελεί ζήτημα προς συζήτηση.

Επικαλούμενη μεγάλη έρευνα από τη Σκωτία, η κ. Θεοδωρίδου επεσήμανε πως είναι πιθανή η αλλαγή σύστασης για το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς αυτό φαίνεται να είναι αποτελεσματικό και σε ηλικίες άνω των 65 ετών, ενώ αναφέρθηκε και στο «μονοδοσικό και εύχρηστο» εμβόλιο Johnson & Johnson, το οποίο είναι αποτελεσματικό κατά 86% για σοβαρή νόσο και 100% για θάνατο.
Περιοριστικών μέτρων συνέχεια γιατί οι εμβολιασμένοι μπορεί να μολυνθούν και να μεταδώσουν τον ιό

«Σε περιβάλλον με υψηλό ιικό φορτίο, μπορούν να μολυνθούν και να συντελέσουν στη μετάδοση και οι εμβολιασμένοι», συνέχισε η κ. Θεοδωρίδου και εξήγησε πως για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα και όσοι έλαβαν το εμβόλιο. «Ο ιός παραμονεύει», κατέληξε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών.
Έχουν γίνει πάνω από 915.000 εμβολιασμοί

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είπε πως από τον Δεκέμβριο έχουν γίνει συνολικά πάνω από 915.000 εμβολιασμοί, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεπεράσουμε το «φράγμα» του 1.000.000 εμβολιασμών. Τόνισε, επίσης, πως για το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένουμε έγκριση εντός του Μαρτίου και, αν όλα πάνε καλά, η πρώτη παράδοση θα γίνει εντός του Απριλίου.

Κλείνοντας, τόνισε πως, αναλόγως του πώς θα πάνε οι παραδόσεις από τις υπόλοιπες εταιρείες, θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για το πότε θα «ανοίξει» η πλατφόρμα για τα ραντεβού του γενικού πληθυσμού.ΠΗΓΗ-NEWSBREAK.GR
18.3.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget