Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ποια ομάδα αίματος έχει τον υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθεί

 

Τα άτομα με τύπο αίματος "Α" έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσουν το COVID-19, καθώς οι “αγκαθωτές” πρωτεΐνες είναι σε θέση να συνδέονται πιο εύκολα με τα αναπνευστικά τους κύτταρα, σύμφωνα με ευρήματα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Αίματος της Οκλαχόμα (OBI).
Το OBI είχε παρατηρήσει αιμοδότες που είχαν αντισώματα COVID-19 και είδε μια αξιοσημείωτη αλλά μέτρια αύξηση των δοτών με αίμα τύπου Α.

Πιστεύεται ότι το εν λόγω μόριο «Α» είναι αυτό που επιτρέπει κάτι τέτοιο να συμβεί, καθώς υπήρχαν σημαντικά λιγότεροι δότες με αίμα τύπου-Ο που είχαν αντισώματα σε σύγκριση με τον τύπο-Α και τον τύπο-ΑΒ.
Αυτά τα ευρήματα ακολουθούν προηγούμενη έρευνα του 2020, που διαπίστωσε ότι ο τύπος αίματος θα μπορούσε να επηρεάσει τον παράγοντα κινδύνου ενός ατόμου για τη προσβολή από τον COVID-19. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, ο τύπος-Ο αίματος πιστεύεται ότι έχει χαμηλότερο κίνδυνο προσβολής του ιού.
Αλλά γιατί το αίμα τύπου Α φαίνεται να διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο;
Αυτό δεν είναι απολύτως σαφές. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο του OBI, Δρ. John Armitage, το αίμα τύπου Α δημιουργεί ένα «κολλώδες» περιβάλλον στο αναπνευστικό σύστημα.
«Όσοι έχουν αίμα τύπου A έχουν μια ουσία που προσκολλάται στους πνεύμονες και τους βρόγχους και την αναπνευστική οδό τους», είπε. Αυτό, πιστεύει, θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί μερικοί άνθρωποι νοσούν με το COVID-19, ενώ άλλοι όχι, παρόλο που είναι μαζί και εκτεθειμένοι ταυτόχρονα.

18.3.21
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget