Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Στα κάγκελα οι Βρετανοί: Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος σε παμπ, θέατρα και χώρους εργασίας!
Έντονες αντιδράσεις από τους ΣυντηρητικούςΔημοσίευμα-σοκ από την βρετανική Daily Telegraph, σύμφωνα με την οποία η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει την εκτενή χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού, υποχρεώνοντας ουσιαστικά τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 εάν θέλουν να τους επιτρέπεται η είσοδος σε θέατρα, γήπεδα, χώρους εργασίας κτλ.

Το πιστοποιητικό πιστεύεται ότι θα είναι ψηφιακό, και πιθανολογείται ότι θα γίνει μια πρόσθετη χρήση της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του εθνικού συστήματος υγείας NHS που χρησιμοποιείται για το πρόγραμμα ιχνηλάτησης κρουσμάτων και επαφών.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παρουσίαση μιας τέτοιας βεβαίωσης θα απαιτείται για την είσοδο των πολιτών σε θέατρα, γήπεδα ποδοσφαίρου, επιχειρηματικά συνέδρια, δεξιώσεις γάμων και ακόμα και από κάποιους επαγγελματίες σε χώρους εργασίας τους.Συγκεκριμένα, το αποδεικτικό εμβολιασμού θα μπορούσε να χρησιμοποιείται από χτίστες, καθαριστές και ηλεκτρολόγους ώστε να αποκτούν απρόσκοπτη πρόσβαση σε σπίτια για την εργασία τους.

Υπέρ και κατά

Οι υποστηρικτές του σχεδίου τονίζουν ότι το όφελος ενός τέτοιου προγράμματος θα ήταν η πιο γρήγορη χαλάρωση των κανόνων τήρησης κοινωνικών αποστάσεων.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ήδη έντονες είναι οι αντιδράσεις κυρίως από Συντηρητικούς βουλευτές που θεωρούν απαράδεκτο να υποχρεώνονται οι κάτοικοι της Βρετανίας να επιδεικνύουν προσωπικά ιατρικά δεδομένα για καθημερινές δραστηριότητες.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι πολίτες που δε θα έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν εναλλακτικά να πιστοποιούν ότι έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ ή ότι έχουν αντισώματα μετά από την ανάρρωσή τους από τον ιό.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «θα μπορούσε να υπάρχει ένας ρόλος για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού», αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι μια σκέψη είναι να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού, που προγραμματίζεται για τα τέλη Ιουλίου.

Η Sun αναφέρει ότι το σχέδιο προορίζεται μάλλον για τα Χριστούγεννα παρά για το καλοκαίρι.

Οι Συντηρητικοί βουλευτές, που αντιδρούν είναι αυτοί που καταψήφισαν χθες την παράταση των εκτάκτων εξουσιών, που έχει η κυβέρνηση για την επιβολή μέτρων κατά της πανδημίας. Υπενθυμίζουν δε ότι το 2004 ο Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει ότι αν υποχρεωνόταν να έχει μαζί του μια κάρτα ταυτότητας, όπως συζητούσε τότε η κυβέρνηση Εργατικών, θα την «έτρωγε» ενώπιον όποιου του ζητούσε να την εμφανίσει.

Οι αντιδράσεις από παράγοντες της οικονομίας είναι μικτή. Εκπρόσωπος του φορέα που συνενώνει τις βρετανικές παμπ είπε ότι οι έλεγχοι δεν θα λειτουργούσαν αποδοτικά και προς όφελος την επιχειρήσεων, ενώ αντίθετα εκπρόσωπος των διοργανωτών γαμήλιων δεξιώσεων υποδέχθηκε θετικά το σχέδιο.

Σύμφωνα με τον Guardian, η κυβέρνηση κλίνει προς την υιοθέτηση του μέτρου και ως μια πρόσθετη προτροπή προς τους νέους να κάνουν το εμβόλιο, ώστε να μη βρεθούν να εξαιρούνται από την είσοδο στις παμπ.


pronews
27.3.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget