Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

«Σε αυταρχικό καθεστώς εξελίσσεται η διακυβέρνηση της Ελλάδας» προειδοποιεί το PoliticoΠανευρωπαϊκή ανησυχία για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα τον καιρό του κορωνοϊού

pronews.gr

Πανευρωπαϊκή ανησυχία φαίνεται πως επικρατεί για τα αυταρχικά μέτρα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς το Politico εξαπέλυσε επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση την οποία κατηγορεί έμμεσα ότι έχει εγκαθιδρύσει ένα αυταρχικό καθεστώς με πρόσχημα την προστασία των πολιτών, σε ένα άρθρο που θυμίζει αντίστοιχα άρθρα για χώρες όπως η Τουρκία και το Πακιστάν.


Βέβαια αυτό δεν προκαλεί εντύπωση καθώς στον δείκτη αυστηρότερων απαγορεύσεων λόγω κορωνοϊού της Οξφόρδης η Ελλάδα βρίσκεται τέταρτη από το τέλος, πίσω μόνο από το Λίβανο, Τη Μογγολία, την Ονδούρα και τη Βενεζουέλα και την ξεπερνούν χώρες όπως το Ιράν, η Τουρκία και η Κίνα.

Συγκεκριμένα το Politico αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαγόρευσης των διαδηλώσεων, οι οποίες βέβαια έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως για την καταστολή πολιτών που διαμαρτύρονται για τα εξοντωτικά μέτρα ή «τολμούν» να παρελάσουν ή να αγιάσουν τα ύδατα.


Χαρακτηριστικά το Politico αναφέρει πως «Η πανδημία έδωσε στις δυνάμεις ασφαλείας - επιφορτισμένες με την επιβολή των αυστηρών κανόνων κλειδώματος - μεγαλύτερες εξουσίες και στη συνέχεια ήρθε η απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση αυτό το καλοκαίρι αποφάσισε να περιορίσει ή να απαγορεύσει εντελώς τις διαμαρτυρίες που θεωρούνται ότι απειλούν τη δημόσια ασφάλεια. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ο διοργανωτής είναι επίσης υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημία που προκλήθηκε από τους διαδηλωτές, επικρίθηκε έντονα από κόμματα της αντιπολίτευσης και ομάδες δικαιωμάτων. Όλες οι διαμαρτυρίες στη συνέχεια απαγορεύτηκαν όταν η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κλείδωμα στις αρχές Νοεμβρίου».

Το άρθρο κλείνει λέγοντας πως «η Υγεία προστατεύεται από τη Δημοκρατία, το ένα είναι προϋπόθεση για το άλλο».
12.1.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget