Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για ακόμα μία φορά αντιμέτωπη με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Πιερία. Όμως κάθε φέτος και καλύτερα, όσον αφορά τον σχεδιασμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα.
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:
Σε διαρκείς συσκέψεις τα επιχειρησιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων ώστε να αντιμετωπιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα χιονόπτωσης και παγετού που καταγράφονται στην Πιερία, τις τελευταίες ώρες.
Μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα είναι οι κατευθυντήριες γραμμές που ακολουθούν όλοι στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κας Σοφίας Μαυρίδου.
Οι συνεργάτες της Αντιπεριφερειάρχη καθώς και όλο το ανθρώπινο και μηχανολογικό εξοπλισμό της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας βρίσκονται από χθες στο πεδίο για την αντιμετώπιση των έντονων χιονοπτώσεων που καταγράφονται στην Πιερία.
«Φέτος βλέπουμε και πάλι χιόνι ακόμα και μέσα στην πόλη. Όμως λόγω της πανδημίας μέσα στην οποία ζούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να μένουμε σπίτι, με ασφάλεια», τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Στις συσκέψεις των στελεχών της ΠΕ Πιερίας, γίνεται μεθοδική ανάλυση των δεδομένων και διαθέσιμων πόρων, ώστε με αποτελεσματικότητα να γίνει ο καλύτερος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των φαινομένων.
Ωστόσο, η επίβλεψη των εργασιών γίνεται στο πεδίο και το λόγο αυτό ‘αυτοεπιστρατεύεται’ η Αντιπεριφερειάρχης για την μετακίνησή της κατά μήκος του οδικού δικτύου, έτσι ώστε και ιδίοις όμμασι να έχει ‘εικόνα’ τόσο για την ένταση των φαινομένων όσο και για την πορεία των εργασιών ρήψης άλατος και αποχιονισμού.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκονται στο πεδίο, σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης της, ως εξής:
Στη νότια Πιερία, στους δρόμους που συνδέουν τα χωριά Πλαταμώνα – Παλαιό Παντελεήμονα.
Στην κεντρική Πιερία, στους οδικό άξονα, Κατερίνη – Σβορώνο – Κάτω Μηλιά – Φωτεινά – Άγιο Δημήτριο – όρια Νομού με τη Λάρισα.
Επίσης, στον οδικό άξονα Κατερίνη – Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης – Αρωνά – Λαγόραχη – Ελατοχώρι – Ρητίνη – Βρύα – Κατερίνη όπως και στον Περιφερειακό της πόλης Κατερίνης.
Στην βόρεια Πιερία, Κίτρος – Παλιόστανη, Αιγίνιο – Καστανιά – Ρυάκια – Κολινδρό – Παλιάμπελα – Λιβάδι. Παλιά Εθνική οδό από Μακρύγιαλο μέχρι Αιγίνιο – Μεγάλη Γέφυρα – Όρια Νομού.
Σημειώνεται ότι με σύσταση της Τροχαίας Κατερίνης, απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήματα των επαρχιακών οδών.
Ωστόσο, μαζί με πρόσθετα μηχανήματα που βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα αναχώρησης – δράσης, γίνεται συνεχής ανασχεδιασμός για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης Πολιτικής Προστασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το κύμα της κακοκαιρίας που αναμένουμε και σε άλλες περιοχές της Πιερίας, εφόσον απαιτηθεί.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, συνιστά στους οδηγούς, που θα πρέπει αποδεδειγμένα να ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις με τα προπορευόμενα οχήματα και να τηρούν τις παρακάτω συμβουλές ασφαλούς οδήγησης: πριν το ταξίδι να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ. και, αν είναι εφικτό, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων. Να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους (καύσιμο, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό, μπαταρία κτλ.) πριν τη μετακίνηση. Να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα, αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τη χρήση τους. Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες. Να έχουν αναμμένα τα «μεσαία» φώτα του οχήματός τους και να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας, ή εντός σηράγγων για την τοποθέτηση των αλυσίδων. Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης. Να παρακολουθούν και να τηρούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης και να τηρούν τις υποδείξεις της τροχαίας. Ακόμα, κατά τη διάρκεια εργασιών αποχιονισμού, να μην προσπερνούν τα αποχιονιστικά μηχανήματα, ακόμη και αν η κυκλοφορία διεξάγεται με χαμηλή ταχύτητα.
Επίσης, η Π.Ε. Πιερίας, συνιστά στους οδηγούς φορτηγών οχημάτων να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.
Κάθε νεώτερο για τον καιρό, μπορείτε να συμβουλεύεστε το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr].


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
16.1.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget