Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ασφαλιστικές εισφορές: Σε ποια κατηγορία "κλειδώνει" η μεγαλύτερη σύνταξη

Περίπου 1,4 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι μετρούν αντίστροφα για να επιλέξουν μία από τις έξι κατηγορίες εισφορών που θα πληρώνουν κάθε μήνα για διάστημα ενός έτους. Μάλιστα, μεγάλος αριθμός μη μισθωτών έχει ήδη επιλέξει το “κουστούμι” εισφορών που του ταιριάζει ζυγίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας. Το κρίσιμο ερώτημα που τους απασχολεί είναι η ανταποδοτικότητα των εισφορών, καθώς η επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας ρυθμίζει καθοριστικά και το ύψος της σύνταξης που θα αποδοθεί στο μέλλον. Κι αυτό, γιατί το σύνολο της σύνταξης που λαμβάνει ένας ασφαλισμένος διαμορφώνεται από την Εθνική Σύνταξη (384 ευρώ), αλλά και την ανταποδοτική η οποία αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος της. Κάθε κατηγορία εισφορών αντιστοιχεί σε ένα διαφορετικό ύψος συντάξιμων αποδοχών, με βάση τις οποίες καθορίζεται και το ύψος της μελλοντικής ανταποδοτικής σύνταξης.


Η ανταποδοτική σύνταξη υπολογίζεται με βάση το ποσοστό αναπλήρωσης επί των συντάξιμων αποδοχών, με συντελεστές που αυξάνονται ανάλογα με τα έτη ασφάλισης. Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν στο enikonomia.gr ότι σημαντικός αριθμός ασφαλισμένων έχει ήδη επιλέξει να καταταγεί στη χαμηλότερη κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr-ENIKOS
5.1.21
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget