Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Μακροζωία: 9 τροφές για να ζήσετε περισσότερο





Μπορεί η διατροφή να εγγυηθεί μακροζωία;

Το πόσα χρόνια θα ζήσει κάποιος, είναι κατά κύριο λόγο θέμα γονιδίων αλλά η πρόληψη ασθενειών και η καταπολέμησή τους, είναι πιθανό να γίνει μέσω της διατροφής.


Επομένως, η διατήρηση της υγείας του οργανισμού, μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής.


Δείτε στην gallery που ακολουθεί 9 τροφές που σας βοηθούν να ζήσετε περισσότερο.



Μούρα: Τα μούρα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που μειώνουν τη φλεγμονή, προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και εγκεφαλικού, αλλά και ασθενειών που σχετίζονται με την εγκεφαλική λειτουργία όπως είναι το Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.



Ξηροί καρποί: Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όσοι καταναλώνουν ξηρούς καρπούς καθημερινά, αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής. Οι ξηροί καρποί περιέχουν φυτικές ίνες που συμβάλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και καλά λιπαρά που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνων, καρδιακών παθήσεων και λοιμώξεων του αναπνευστικού.



Καυτερές πιπεριές: Οι καυτερές πιπεριές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, αλλά και καψαϊκίνη, μια ουσία που ενισχύει τον μεταβολισμό καθώς, αυξάνει την ποσότητα θερμότητας που παράγει το σώμα, με αποτέλεσμα να καίει πιο εύκολα λίπος. Η καψαϊκίνη μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση και βοηθά την λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και προλαμβάνει την αναιμία.



Σπανάκι: Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, Κ, σίδηρο και μαγγάνιο. Οι ευεργετικές του ιδιότητες ενισχύουν το ανοσοποιητικό, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Το σπανάκι αποτελεί επίσης, καλή πηγή ασβεστίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα φλιτζάνι σπανάκι περιέχει σχεδόν ίδια ποσότητα ασβεστίου με ένα ποτήρι γάλα.



Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες περιέχουν κάλιο, βιταμίνη Α, είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Το κάλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση, η βιταμίνη Α βελτιώνει την λειτουργία της όρασης και την υγεία των οστών, ενισχύει την γονιμότητα, ενώ τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και προστατεύουν το δέρμα από πρόωρη γήρανση.



Γιαούρτι: Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και συμβάλουν στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό. Η συχνή κατανάλωση γιαουρτιού είναι πιθανό να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου, παθήσεων (πχ διάρροια) και λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Συμβάλλει τέλος, στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προλαμβάνει το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.



Ντομάτα: Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που έχει αποδεχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι πλούσια πηγή καλίου, σιδήρου και βιταμινών Α, Κ και Ε, στοιχεία που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνουν την υγεία των οστών.



Λιπαρά ψάρια: Τα λιπαρά ψάρια, είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά. Τα Ω3 μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων, «ρίχνουν» τα τριγλυκερίδια αλλά και την αρτηριακή πίεση. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωσή τους προλαμβάνει την άνοια.



Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που συμβάλλουν στην διατήρηση της πνευματικής υγείας, στην απώλεια βάρους ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Η συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι πιθανό να προλάβει την εμφάνιση ορισμένων τύπων καρκίνου, ενώ σας βοηθά να έχετε υγιές δέρμα.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr , www.everydayhealth.com , consent.yahoo.com,newsitamea.gr
6.1.21
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget