Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Χρήμα, τζόγος, ασωτίες: Ο αθεράπευτος γυναικάς που έπεισε τον Ανδρέα να κάνει την αγορά του αιώνα (Pics)

Από το «Ναμπίλα» ή τις επαύλεις του είχαν περάσει αμέτρητα μέλη του διεθνούς τζετ σετ...
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη τετραετία της εποχής ΠΑΣΟΚ, το 1984 συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού προσγειώνεται το ιδιωτικό τζετ του Αντνάν Κασόγκι.


Θεωρητικά πρόκειται για έναν επιχειρηματία και μεγαλοεπενδυτη, με προσωπική περιουσία που υπολογιζόταν στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον Τύπο, όμως, ο Άραβας κροίσος δεν έχει έρθει για απλές επενδύσεις στην Ελλάδα. Κουβαλώντας τον χαρακτηρισμό «βαρώνος του πολέμου» είχε συνδέσει το όνομά του με τα μεγαλύτερα deals πώλησης όπλων, έχοντας αποκτήσει επιπλέον φήμη λόγω της ακόρεστης όρεξής του όχι μόνο για χρήμα, αλλά και τις γυναίκες και τον τζόγο.
Η αγορά του αιώνα

Οι εφημερίδες της αντιπολίτευσης τοποθετούν στο ίδιο κάδρο με τον Κασόγκι και τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος παραδοσιακά διατηρούσε φιλικές σχέσεις με ανθρώπους του αραβικού κόσμου. Σύμφωνα με όσα γράφονται, ο γεννημένος από Τούρκους γονείς στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας dealer, βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να μεσολαβήσει για αυτό που ονομάστηκε «αγορά του αιώνα». 40 αεροσκάφη Mirage 2000… Την ίδια ώρα, ως «σωστός» επιχειρηματίας, δεν στεκόταν μόνο στη γαλλική αγορά μαχητικών, αλλά κρατούσε «ζεστούς» και τους αμερικανούς φίλους του, προσπαθώντας –σύμφωνα πάντα με τον Τύπο- να πείσει την ελληνική κυβέρνηση για μια συμφωνία αγοράς ανταλλακτικών για F-16, από την οποία επίσης θα κατάφερνε ο ίδιος να αυξήσει την ήδη αμύθητη περιουσία του.


Οι «κακές γλώσσες» έκαναν λόγο για προσωπική σχέση του Κασόγκι με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η συνάντησή τους στο Καστρί πυροδότησε κάθε λογής σενάρια, ενώ διάφοροι έφτασαν στο σημείο να γράφουν για διακοπές του τότε πρωθυπουργού στην υπερπολυτελή θαλαμηγό «Ναμπίλα», που με μήκος 86 μέτρων ήταν το μεγαλύτερο της εποχής του και συνδεδεμένο με τα «αμαρτωλά» πάρτι με τα οποία ο Άραβας είχε απασχολήσει τα media. Ωστόσο, δεν βρέθηκε ούτε μία μαρτυρία ή φωτογραφία που να τοποθετούσε τον Ανδρέα πάνω σε αυτό. Όλα έμειναν στο επίπεδο των φημών και των σεναρίων, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση ως «λάσπη» των ιδεολογικών και κομματικών αντιπάλων, με στόχο να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ και τον ηγέτη του.Από μικρός στα… εμπόρια

Τότε ο Κασόγκι δεν ήταν ούτε 50 ετών. Ήδη, όμως, είχε προλάβει να καταγράψει μια πορεία σχεδόν 30 χρόνων στη μεσολάβηση για αγοραπωλησίες οπλικών συστημάτων και στρατιωτικού υλικού. Μόλις στα 21 του ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα πίσω από την συμφωνία για αγορά αμερικανικών φορτηγών από την Αίγυπτο, στον πόλεμό της με το Ισραήλ. Από αυτό το deal έβγαλε περίπου 150.000 δολάρια. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του. Άφησε τις σπουδές του και αφιερώθηκε στην διαμεσολάβηση από την οποία κέρδιζε αμύθητα ποσά, κυρίως μέσα από σκιώδεις και παράνομες συμφωνίες.

Μία από αυτές, η μεγαλύτερη ίσως, ήταν η εμπλοκή του στο περίφημο «Iran Gate». Την παράνομη πώληση όπλων στο Ιράν (στο οποίο είχε επιβληθεί εμπάργκο από την διεθνή κοινότητα), στο πλαίσιο μιας ευρύτερης μυστικής συμφωνίας στην οποία περιλαμβάνονταν οι «Κόντρας» της Νικαράγουας αλλά και η απελευθέρωση Αμερικανών ομήρων στο Ιράν. Το σκάνδαλο αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα και απειλή για την κυβέρνηση Ρίγκαν, που κατάφερε ωστόσο να αποφύγει τα χειρότερα, όπως και ο Κασόγκι.
Ωνάσης ο Β’

Μετά από κάθε συμφωνία ο Κασόγκι έβλεπε τους λογαριασμούς του να φουσκώνουν τη στιγμή που ο ίδιος έκανε ό,τι μπορούσε για να τους αδειάσει. Ο Άραβας δεν είχε το προφίλ του επενδυτή που δεν επιθυμούσε να μην προκαλεί. Έκανε ακριβώς το αντίθετο. Τα πάντα για να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Γάμους (ακόμη και με 17χρονη), 11επίσημες παλλακίδες τις οποίες ονόμαζε «γυναίκες για ευχαρίστηση» και αμέτρητα κορίτσια έτοιμα να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία, δική του ή των φίλων και συνεργατών του.


Σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ, υπήρξε συνοδός-σύντροφος ακόμη και της Τζάκι Κένεντι, μετά τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση. Η αλήθεια είναι, όμως, πως οι αναφορές για τις συντρόφους του ήταν τόσες πολλές που κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να αναγνωρίσει που σταματά η πραγματικότητα και ξεκινά ο μύθος.


Μπον βιβέρ

Αν και το παρουσιαστικό του δεν ήταν εντυπωσιακό, ο Κασόγκι ήταν αθεράπευτος γυναικάς, αφού το χρήμα κάλυπτε οποιαδήποτε ατέλεια στο παρουσιαστικό του. Ο ίδιος έκανε τα πάντα για να φαίνεται πιο θελκτικός. Με προσωπικό κουρέα που τον φρέσκαρε τρεις φορές την ημέρα, με προσωπικό μασέρ που τον χαλάρωνε ακόμη και κατά τη διάρκεια γευμάτων και με μια ολόκληρη κουστωδία παρατρεχάμενων που τον ακολουθούσαν σε κάθε του βήμα.

Σε κάθε μεγάλη πόλη της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής διατηρούσε και από μία βίλα. Μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ τους και μοιραζόταν με τους φίλους του τα πάντα. Έτσι τους κρατούσε ευχαριστημένους και διατεθειμένους να μεσολαβούν σε κυβερνήσεις προκειμένου να πετυχαίνει εκείνος τις συμφωνίες του.

Από το «Ναμπίλα» ή τις επαύλεις του είχαν περάσει αμέτρητα μέλη του διεθνούς τζετ σετ, με τα ονόματα του Σον Κόνερι ή της Μπρουκ Σιλντς να ξεχωρίζουν. Για χάρη του (και για χάρη τους) μέχρι και οι Queen λέγεται πως είχαν παίξει πάνω στο γιοτ με τις 11 σουίτες, τα χρυσά πόμολα, τις σάουνες, την πισίνα και τα τζακούζι.Η κάτω βόλτα

Η συντήρηση ενός τέτοιου τρόπου ζωής δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε φτηνή υπόθεση. Καθώς στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές εκείνης του ’90 ο κόσμος άλλαζε, βγήκαν πιο έντονα στην επιφάνεια φήμες για τα σκάνδαλα στα οποία είχε εμπλακεί το όνομά του, ενώ αρκετοί από τους «παραδοσιακούς» φίλους και συνεργάτες του σταμάτησαν να έχουν ισχύ στη νέα τάξη πραγμάτων.

Ο Κασόγκι, αν και παρέμεινε αδιανόητα πλούσιος, άρχισε να δημιουργεί χρέη που δυσκολευόταν ή αμελούσε να καλύψει. Όταν του γύρισε την πλάτη και η πανίσχυρη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, ουσιαστικά ήρθε και το τέλος του, τουλάχιστον με την μορφή και τον γνώρισε η υφήλιος. Τότε ήταν που ξεκίνησαν οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων και το διαβόητο «Ναμπίλα», που κατέληξε στα χέρια του νεοαναδυόμενου Ντόναλντ Τραμπ που έψαχνε κι αυτός τρόπο να επιδείξει τον πλούτο του.

Πέθανε το 2017 σε ηλικία 82 ετών. Ο θάνατος τον συνάντησε σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, χτυπημένο από Πάρκινσον, πολύ διαφορετικό και αδύναμο σε σχέση με την εποχή της παντοδυναμίας του.


MEN'S HOUSE

15.12.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget