Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΕΣΤ Covid-19 ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΔΕΙΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑΔειγματοληψίες για τεστ Covid-19 θα πραγματοποιούν Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ Πιερίας στον χώρο του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου.

Οι δειγματοληψίες θα γίνονται κάθε Τρίτη πρωί (08:30 πμ – 12:30 μμ).
Η δειγματοληψία θα γίνεται χωρίς να βγαίνει ο πολίτης από το όχημά του (drive through test), στο πλαίσιο της πρόληψης μετάδοσης του ιού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται χωρίς ραντεβού για τους εξής 3 λόγους:
Προληπτική δειγματοληψία. Πολίτης χωρίς συμπτώματα και χωρίς γνωστή επαφή με ασθενή. Σε αυτή την περίπτωση διενεργείται τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού (rapid test).
Πολίτης με συμπτώματα, είτε κατά την ημέρα της δειγματοληψίας, είτε κατά το προηγούμενο διάστημα. Διενεργείται rapid test και στην περίπτωση που αυτό βγει θετικό, επιβεβαιώνεται η διάγνωση COVID, σε περίπτωση που βγει αρνητικό γίνεται και δεύτερη λήψη για PCR. Ο ασθενής καλείται να τηρήσει τουλάχιστον 10 ημέρες απομόνωση από την έναρξη των συμπτωμάτων του, ώστε να προστατεύσει τους γύρω τους, ακόμα και στην περίπτωση που και τα δύο τεστ είναι αρνητικά.
Πολίτης με γνωστή επαφή με ασθενή COVID χωρίς συμπτώματα. Την 5η με 7η ημέρα από την τελευταία ημερομηνία επαφής με τον ασθενή γίνεται δειγματοληψία για PCR.
Τονίζεται ότι οι στενές επαφές υποχρεούνται σε τήρηση καραντίνας 14 ημερών για την προστασία των γύρω τους, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του τεστ.
Ενώ το αποτέλεσμα του rapid test δίνεται άμεσα, ο πολίτης ενημερώνεται τηλεφωνικά για το αποτέλεσμα του PCR τεστ, από την Πολιτική Προστασία ή την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΔΥ, μόνο στην περίπτωση που αυτό είναι Θετικό και μετά την πάροδο 3-4 ημερών.
18.12.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget