Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Μεγάλη ανησυχία για το εμβόλιο μετά την ανακάλυψη του φαρμάκου με άμεση ανοσία

Τι προβληματίζει τους επιστήμονες…Η επιστήμη κατάφερε σε χρόνο- ρεκόρ να δώσει τα δυο τελειωτικά χτυπήματα στον κορωνοϊό, με το εμβόλιο και τη θεραπεία που τον σβήνει. Όλοι συμφωνούν ότι μιλάμε πλέον για την αρχή του τέλους της πανδημίας και ότι το 2021 εκτός από τον κορωνοϊό θα σβήσει και ο φόβος που μας είχε κυριεύσει λόγω του αόρατου εχθρού.

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι η ανακάλυψη της θεραπείας που προσφέρει άμεση ανοσία και θα είναι διαθέσιμη μέσα στον Απρίλιο, δημιουργεί έντονο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα.

Οι επιστήμονες χαίρονται από τη μια επειδή αποκτούν ένα ακόμα υπερόπλο στη μάχη με τον κορωνοϊό, προβληματίζονται όμως από την άλλη, διότι η συγκεκριμένη σπουδαία ανακάλυψη θα κάνει εκατομμύρια πολίτες να μην εμβολιαστούν καθώς δεν θα θεωρούν πλέον το εμβόλιο-μονόδρομο.

Αυτό δείχνουν οι πρώτες σφυγμομετρήσεις από όλες της γωνιές της γης. Οι πολίτες θεωρούν πιο ασφαλές ένα φάρμακο σε σχέση με το εμβόλιο, δεν υπολογίζουν όμως δυο σημαντικές παραμέτρους.


Αφενός η θεραπεία με την άμεση ανοσία μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε αυτούς που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό, αφετέρου αν ατονήσει το ενδιαφέρον για εμβολιασμό δεν πρόκειται να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης με αποτέλεσμα να ξαναμπούμε στον ίδιο φαύλο κύκλο της αβεβαιότητας.

Η ελπίδα των επιστημόνων είναι ότι ο μαζικός εμβολιασμός που ξεκινά σήμερα σε πολλές χώρες θα πείσει και τους αναποφάσιστους για το αναγκαίο του πράγματος. Θεωρούν ότι μόλις δουν στην πράξη ότι δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες θα εμβολιαστούν προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας που θα τελειώσει τον κορωνοϊό.
27.12.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget