Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Γέροντας Εφραίμ της ΑριζόναςΓέροντας Εφραίμ της Αριζόνας: Ο ασκητικός του βίος, το ιεραποστολικό κατόρθωμα στις ΗΠΑ και ο προφητικός λόγος τουpronews.grΟ μακαριστός και χαρισματικός Γέροντας Εφραίμ (κατά κόσμον Ιωάννης Μωραΐτης), ο Γέροντας της απανταχού Ορθοδοξίας, της Ελλάδας και της Αριζόνας, εκτός από τους διδακτικούς και ωφέλιμους λόγους του, άφησε σε τούτο τον άστατο κόσμο ως ιερή παρακαταθήκη 19 μοναστήρια, τα οποία όπως και ο φιλόθεος ιδρυτής τους, εκπέμπουν το γνήσιο και ανόθευτο φρόνημα της Εκκλησίας ασκώντας ταυτόχρονα και φιλανθρωπικό έργο στην αμερικάνικη ήπειρο, ακόμη και μετά την κοίμηση του.

Το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου της Αριζόνας το ετήσιο μνημόσυνο για τoν μακαριστό γέροντα Εφραίμ, ιδρυτή της Ιεράς Μονής, που εξεδήμησε εις Κύριον στις 7 Δεκεμβρίου του 2019.

Ένα συνοπτικό χρονολόγιο της ενάρετης ζωής του

1928: Γεννήθηκε στην πόλη του Βόλου

1947: Μεταβαίνει στο Άγιο Όρος σε μια πολύ ασκητική μοναστική αδελφότητα και από εδώ και στο εξής θα έχει δίπλα του για πνευματικό οδηγό τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή.

1959: Η κοίμηση του πνευματικού πατρός του, του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή (15 Αυγούστου). Ο Γέροντας Εφραίμ γίνεται και ο ίδιος τώρα πια πνευματικός φάρος για νεότερους μοναχούς.

1973: Ολόκληρη η αδελφότητα μετακομίζει πλέον στην Μονή Φιλοθέου, εκεί όπου ο Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης γίνεται και ο Ηγούμενος του Μοναστηριού. Έκτοτε, αρχίζει να καλλιεργείται και να επικρατεί μια καλή φήμη στο Άγιο Όρος προς το πρόσωπο του, όπως συμβαίνει άλλωστε και με όλους τους χαρισματικούς και ενάρετους Γέροντες του Χριστού, οι οποίοι αποτελούν πάντα πόλο έλξης, τόσο για τον κόσμο, όσο και για την θεία Χάρη του Τριαδικού Θεού.

Στο Άγιον Όρος, ορισμένα μοναστήρια βρίσκονταν (και θα βρίσκονται ακόμη) υπό την πνευματική του καθοδήγηση (Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, Κωνσταμονίτου και Καρακάλλου). Το ίδιο συμβαίνει και με αρκετές άλλες μοναστικές κοινότητες στην χώρα μας (Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στις Σέρρες, Ι.Μ Παναγίας της Οδηγήτριας στον Βόλο και η Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πρώην μετόχι της Φιλοθέου, στη Θάσο).

Στην Αμερική ο Γέροντας πήγε αρχικά για λόγους υγείας το 1979 ,όμως καθώς εξασκούσε παράλληλα και το ποιμαντικό του έργο, έγινε και εκεί αγαπητός και γνωστός. Για να βοηθήσει και τους έλληνες της διασποράς που βρίσκονται εκεί, ξεκίνησαν με την συμβολή του να ιδρύονται, όχι ένα αλλά δύο αρχικώς Ορθόδοξα Μοναστήρια, ένα στο Μόντρεαλ (Καναδάς) και ένα στο Πίτσμπουργκ (ΗΠΑ). Εντέλει το σπουδαίο αυτό ιεραποστολικό έργο του Γέροντα κατέληξε στην οικοδόμηση και σύσταση 19 Μοναστηριών (υπάγονται στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Καναδά), ενώ ακόμη δύο βρίσκονται αναμένεται να ιδρυθούν στις μέρες μας. Εκτός από την ίδρυση των δεκάδων αυτών Μονών, ο Γέροντας Εφραίμ ίδρυσε και έναν οίκο ευγηρίας (γηροκομείο).

[Συγκεκριμένα τα μοναστήρια αυτά βρίσκονται: 2 στη Φλόριντα, 2 στο Τέξας, 2 στο Σικάγο, 2 στη νότια Καρολίνα, 1 στη Νέα Υόρκη, 1 στην Ουάσιγκτον, 1 στην Πενσυλβανία, 1 στην Καλιφόρνια, 1 στο Ιλινόις, 1 στο Μίτσιγκαν, 1 στο Μόντρεαλ, και 1 στο Τορόντο]

Ο Γέροντας Εφραίμ, μέχρι την κοίμησή του, εγκαταβιούσε στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνα, λίγη ώρα μακριά από την πρωτεύουσα της Αριζόνα, το Phoenix, και κοντά στην πόλη Florence.

Τα μοναστήρια του Γέροντα Εφραίμ, χτίστηκαν με τις χορηγίες ομογενών της Αμερικής, του Καναδά, και αρκετών γηγενών, καθώς επίσης και με την προσωπική εργασία πολλών προσκυνητών.

Στο σημείο αυτό αξίζει να μνημονεύσουμε και ορισμένους προφητικούς λόγους του Γέροντος Εφραίμ:

Συγκεκριμένα, όσα φαίνεται να είπε ο διορατικός Γέροντας σε κάποιον κληρικό και πνευματικό του παιδί, ήταν οι εξής:

«Παιδί μου δεν θα προλάβω την Πόλη..»

«..γιατί παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την Πόλη»

(Οι παραπάνω λόγοι του Γέροντα αναρτήθηκαν από τον δρα Κωνσταντίνο Βαρδάκα στο ιστολόγιο στις 8/12/2019)

«Όταν θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη, θα περάσουν 33 χρόνια ευημερίας και μετά θα ξεκινήσει η πλήρης αποστασία των ανθρώπων και θα κυβερνήσει ο Αντίχριστος! Δεν είναι ακόμα η εποχή της κυβερνήσεως του Αντιχρίστου, διότι υπάρχουν ακόμα προφητείες που δεν έχουν συμβεί, όπως είναι η κυβέρνηση της 33χρονης βασιλείας του κοιμώμενου Βασιλιά Ιωάννη μετά τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και το πάρσιμο της Κωνσταντινούπολης από τους Έλληνες».

«...Υπάρχει κοιμώμενος Στρατηγός ονόματι Ιωάννης, ο οποίος, τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θα υποδείξει εις τους Χριστιανούς ότι αυτός θα βασιλεύσει τώρα. Θα τους υποδείξει με το δάχτυλό του τον τόπο και θα τον καλέσουν να ηγηθεί και να βασιλεύσει εις τον ελληνικό και ορθόδοξο λαό. Και θα γίνει αυτό».

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία του Γέροντα Εφραίμ που μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω βίντεο:


Play Video

Ένα άρθρο που συσχέτιζε την ημερομηνία κοίμησης του Γέροντος με τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού

Ο Γέροντας Εφραίμ έκλεισε τα μάτια του σε ηλικία 91 ετών το βράδυ του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου -τοπική ώρα- στην Αριζόνα των ΗΠΑ, όταν στην Ελλάδα ξημέρωνε η 8η Δεκεμβρίου. Η σύμπτωση των λεπτομερειών προκαλεί ανατριχίλα, αν λάβουμε υπόψη πως είχε πει «θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων.

Το ίδιο άρθρο συνέχιζε ως εξής:

«..Το συγκλονιστικό γεγονός είναι πως την ίδια μέρα, στις 8 Δεκεμβρίου, στην Ουχάν επιβεβαιώνεται ο πρώτος άνθρωπος με συμπτώματα από κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου».

Αν λοιπόν εδώ έχουμε είτε μια απλή σύμπτωση, είτε έναν συσχετισμό ακόμη με τον covid-19, κάτι τέτοιο μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να μας το ερμηνεύσει, αλλά ίσως είναι και ένα γεγονός που στο μέλλον θα γίνει πιο ξεκάθαρο. Μεταξύ ορισμένων ημερομηνιών που αναφέρουν και τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία σχετικά με την επέλαση του νέου ιού, είναι πράγματι και η 8η Δεκεμβρίου αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψιν ορισμένα στοιχεία που παραθεωρούνται σε αυτό το άρθρο που κυκλοφόρησε και είναι τα εξής:

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2019 για παράδειγμα βρίσκουμε και μια είδηση όχι σχετικά με τον κορονοϊό αλλά με την παράνομη τουρκολυβική συμφωνία, για την οριοθέτηση ΑΟΖ, δηλαδή σχετικά με τα γεωπολιτικά και ενεργειακά θέματα, με τα δόλια και αλαζονικά σχέδια της Τουρκίας κατά της Ελλάδος.

Ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας κοιμήθηκε το πρωϊνό της Κυριακής στις 7 πμ στις 8-12-2019 (κατά την ελληνική ημερομηνία και ώρα), αλλά καθώς ζούσε στην Αμερική, εκεί τότε ήταν Σάββατο βράδυ και ώρα 10 μμ (7-12-2019) δηλαδή το βράδυ της 7ης και όχι της 8ης Δεκεμβρίου.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα στρατιωτικοπολιτικά θέματα που αφορούν τον καιρό μας και τα ακούμε ήδη στα ΜΜΕ ολοένα και συχνότερα (επέκταση των ναυτικών μιλίων κ.α), δείχνουν ότι η «αρχή των γεγονότων» είναι ήδη εδώ. Αυτό ωστόσο που δεν συνέβη μέχρι στιγμής είναι η έναρξη των κατά τόπους πολεμικών συγκρούσεων (αν και η Τουρκία είχε πρόσφατα αναμιχτεί ή και ξεκινήσει ακόμη η ίδια κάποια μέτωπα, όπως στην Λιβύη και προσφάτως στην Αρμενία) οι οποίες θα καταλήξουν σε μια παγκόσμια και γενικευμένη σύγκρουση σύμφωνα και με τον Όσιο Γέροντα Παϊσιο.

Και σαφώς δεν πρέπει να αγνοηθεί και η πλευρά των επερχόμενων θετικών γεγονότων που αφορούν τόσο τον κόσμο ολόκληρο, όσο όμως και την αδικημένη και λαβωμένη μας Ελλάδα (επιστροφή της Πόλης στους Έλληνες, επανευαγγελισμός του κόσμου και ένας πραγματικά θεοσεβής άγιος ηγέτης και βασιλιάς που θα διοικεί επιτέλους την χώρα μας).
Αναγνωστόπουλος Ευθύμιος, φοιτητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Α.Ε.Α.Θ)
9.12.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget