Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ειδικό επίδομα ζητούν οι δικηγόροι – Για αδράνεια κατηγορούν την κυβέρνηση

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος θα συνέλθει σε νέα συνεδρίαση την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου για να επανεξετάσει την κατάσταση.

DIKASTIKO.GR /
Την άμεση καταβολή επιδόματος στους δικηγόρους που σε μεγάλο ποσοστό αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα ζητεί η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδράνεια στη στήριξη του κλάδου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας οι δικηγόροι ζητούν άμεσα συνάντηση με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας καθώς όπως σημειώνουν μεγάλο μέρος των συναδέλφων τους αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμη και βασικές βιοτικές τους ανάγκες λόγω της πανδημίας.


Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε έκτακτα στις 8.12.2020, υπό την προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Βερβεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:1. Οι δικηγόροι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της πανδημίας, ιδίως λόγω της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων και της υπολειτουργίας υπηρεσιών που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος και πρέπει να στηριχθούν άμεσα. Μεγάλο μέρος των συναδέλφων, και ιδίως των νέων, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμη και βασικές βιοτικές τους ανάγκες. Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο.

Η Ολομέλεια καταγγέλλει την αδράνεια της Κυβέρνησης για την ουσιαστική οικονομική στήριξη του κλάδου και την καλεί να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της έναντι των δικηγόρων. Είναι η ώρα της υλοποίησης των εξαγγελιών της.

2. Η Ολομέλεια ζητά από την Κυβέρνηση άμεσα, τώρα :

α) Την καταβολή του χορηγήματος από τον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ του ν. 3996/2011 σε όλους τους δικαιούχους δικηγόρους εντός του μηνός Δεκεμβρίου του 2020 και πριν τις γιορτές. Οι δικηγόροι εδώ και πέντε μήνες περιμένουν να λάβουν το χορήγημα, το οποίο έχει σχηματιστεί, μάλιστα, από δικές τους εισφορές και καθώς βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους δεν έχει εκδοθεί ακόμη ούτε η εφαρμοστική ΚΥΑ.

β) Την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων, μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5.

Ο καθορισμός των δικαιούχων θα πρέπει να γίνει με βάση τη μείωση του εισοδήματός τους, κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, χωρίς κανένα συμψηφισμό του τυχόν δικαιούμενου ποσού με το ποσό που έλαβαν κατά τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, σύμφωνα και με τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες. Στις περιφερειακές ενότητες, που έχουν χαρακτηριστεί ως ζώνες αυξημένου κινδύνου, δεν θα πρέπει να ισχύει η μείωση του εισοδήματος κατά 20%, όπως ισχύει και για τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Κάθε άλλη προσέγγιση, που θα οδηγήσει σε περιορισμό του αριθμού των δικαιούχων δικηγόρων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

3. Η Ολομέλεια, για τα λοιπά θέματα, εμμένει στο διεκδικητικό της πλαίσιο και υιοθετεί την από 5.12.2020 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, με την οποία τέθηκαν οι προτεραιότητες της διεκδίκησης.

4. Στα πλαίσια αυτά, η Ολομέλεια:

Α. Ζητά άμεση, εντός της εβδομάδας, συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Β. Ξεκινά τη μαζική συλλογή υπογραφών δικηγόρων, ηλεκτρονικά, επί ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την κυβερνητική στάση έναντι του κλάδου, το οποίο θα επιδοθεί στην Κυβέρνηση, στα κόμματα και σε όλους τους βουλευτές, θα καταχωρηθεί σε κυριακάτικα έντυπα και θα προβληθεί σε ραδιοφωνικά και διαδικτυακά μέσα.

Η Ολομέλεια θα συνέλθει σε νέα συνεδρίαση την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου για να επανεξετάσει την κατάσταση.
11.12.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget