Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Χαμηλό το επίπεδο εμβολιασμού για την γρίπη- Ετοιμάζεται δέσμη μέτρων για το εμβόλιο του κορωνοϊού

pronews.gr


Πολύ χαμηλότερος από τις προσδοκίες ήταν ο αριθμός των Ελλήνων που εμβολιάστηκαν και φέτος για την γρίπη. Σχεδόν 1.000.000 πολίτες επέλεξαν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, δηλαδή μόλις 200.000 παραπάνω από τους 800.000 που είχαν εμβολιαστεί πέρυσι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.


Μια αύξηση μόνον 25% που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον μέτρια. Ειδικά με δεδομένη την σχετική κινητοποίηση που υπήρξε αλλά και την κατάσταση πανδημίας που επικρατεί στην χώρα.


«Εάν μέσα σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε, μόλις 200 χιλιάδες παραπάνω Έλληνες αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν τα εμβόλια της γρίπης, τι θα συμβεί με τα εμβόλια του κορωνοϊού» είναι η απλούστατη απορία που έχει ήδη διατυπωθεί.Η "χαμηλή πτήση" των εμβολίων για την γρίπη για κάποιους είναι προπομπός του τι μέλλει γεννέσθαι με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δημιουργώντας προβληματισμό στις τάξεις των ειδικών.

Η απάντηση σε αυτό ίσως έλθει με τρόπο που προβληματίζει εξίσου. Ήδη με απόφασή του τις προηγούμενες ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε επί της ουσίας «υποχρεωτικό» τον εμβολιασμό για παιδιά παιδικών σταθμών και δημοτικών. Ως εκ τούτου αναμένονται περαιτέρω ρυθμίσεις που θα έχουν ως στόχο τον εμβολιασμό ενός ικανού ποσοστού του πληθυσμού με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Τα "πιστοποιητικά" (εμβολιασμού, υγιεινής ή οποιαδήποτε άλλη λέξη χρησιμοποιείται" που θα αποδεικνύουν ότι ο φέρων αυτά έχει εμβολιαστεί και για Covid 19, αποτελούν μια εξ' αυτών. Δίχως αυτά όχι απλά δεν θα μπορείς να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αλλά δεν θα μπορεί και να προσληφθείς παραδείγματος χάριν για δουλειά στο δημόσιο. Μείζον ζήτημα τίθεται και με την σύνδεση αυτών των πιστοποιητικών τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Με απλά λόγια αυτό το οποίο είναι - όπως φαίνεται - η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο τόσο ασφυκτικό γι' αυτόν που θα επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο, ώστε τελικά να αναγκαστεί να... προχωρήσει στον εμβολιασμό του, προκειμένου να μπορεί να ζήσει ως κανονικός άνθρωπος και όχι ως ερημίτης σε κάποια σπηλιά.
4.12.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget