Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ελληνικό φάρμακο για τον κορονοϊό: Τι λέει ο επικεφαλής της καινοτόμου έρευνας

Ζωντανά κύτταρα, μετατρέπονται σε ισχυρό "στρατό", που μπορεί να καταπολεμήσει τον κορονοϊό. Η καινοτόμα έρευνα που έκαναν γιατροί στο νοσοκομείο Παπανικολάου, έδειξε πως η χορήγηση Τ- λεμφοκυττάρων, που χρησιμοποιείται σε μεταμοσχευμένους ασθενείς, μπορεί να εξαλείψει με φυσικό τρόπο τα μολυσμένα με covid - 19, κύτταρα των ασθενών.«Όσοι ασθενείς αναρρώνουν από covid-19 αναπτύσσουν οι ίδιοι Τ λεμφοκύτταρα κατά του κορονοϊού, όσοι δεν αναπτύσσουν εμφανίζουν βαριά λοίμωξη του ιού» εξηγεί ο Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, διευθυντής αιματολογικής κλινικής Παπανικολάου – επικεφαλής της έρευνας.

Η ομάδα των γιατρών της μονάδας μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων, ανέπτυξε τη συγκεκριμένη μέθοδο και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά. «Θα πάρουμε αίμα από αναρρώσαντες ασθενείς θα πολλαπλασιάσουμε στο εργαστήριο το λεμφοκύτταρα πάρα πολλές φορές θα τα καταψύξουμε θα πάρουμε αίμα από 20 ασθενείς, που έχουν αναρρώσει και θα φτιάξουμε 70 με 90 δόσεις για να χορηγηθούν σε αντίστοιχους ανθρώπους που θα νοσήσουν και θα τα χρειαστούν», προσθέτει ο κ. Αναγνωστόπουλος

Για να προχωρήσει η ερευνητική ομάδα και στις κλινικές μελέτες, απευθύνθηκε στην κοινωνία, προκειμένου να βρεθούν χρηματοδότες. Μεταξύ άλλων, θετικά ανταποκρίθηκε και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Δεν θα μπορούσε η περιφέρεια να μην είναι αρωγός σε μια τόσο σημαντική και ελπιδοφόρα προσπάθεια…» τονίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μόλις πάρουν την έγκριση οι γιατροί, θα ξεκινήσουν τις μελέτες, ευελπιστώντας πως η θεραπεία τους, θα εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: ant1news.gr-ENIKOS.GR
27.12.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget