Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Εκτίναξη των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία - Η «ακτινογραφία» των οφειλετών

Δραματική αύξηση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία καταγράφει η τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Η πανδημία αφήνει πλέον ένα σταθερό αρνητικό αποτύπωμα στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς οι οφειλές προς αυτά αυξήθηκαν κατά 395 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το enikonomia.gr.Ειδικότερα, τον Ιούνιο τα χρέη ανέρχονταν σε 37 δισ. ευρώ, ενώ λίγους μήνες μετά, δηλαδή τον Σεπτέμβριο άγγιξαν τα 37,395 δισ. ευρώ, προκαλώντας νέο «πονοκέφαλο» στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2020 εντάχθηκαν στο ΚΕΑΟ 60.478 οφειλέτες, από τους οποίους οι 10.287 προέρχονται από το τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ/e-ΕΦΚΑ Μισθωτών, 781 από τον e-ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών, 28.599 από τον τ. ΟΑΕΕ, 19.757 από το τ. ΕΤΑΑ, 32 από το τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, 910 από το τ. ΕΤΕΑΕΠ και 112 από Φορείς εκτός e-Ε.Φ.Κ.Α.


Ο "χάρτης" των οφειλετών

Αναφορικά με το «προφίλ» των οφειλετών προκύπτει ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός στις χαμηλότερες κλίμακες οφειλών. Είναι χαρακτηριστικό ότι 1.638.797 ασφαλισμένοι (80,10% των οφειλετών) χρωστούν έως 15.000 ευρώ ο καθένας, ενώ το 89,40% (1.829.062 άτομα). Σημαντικό μέρος του υπολοίπου οφειλών αφορά 81.062 οφειλέτες που έχουν οφειλή από 50.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι αφορά λίγους μεγαλο-οφειλέτες με οφειλές άνω του 1εκ. ευρώ (2.046 οφειλέτες συγκεντρώνουν το 23,89% του υπόλοιπου οφειλών). Ωστόσο, παρά την ασφυκτική οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας οι συνολικές μηνιαίες εισπράξεις παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ειδικότερα, κατά το τρίτο τρίμηνο εισπράχθηκαν 283.489.515 ευρώ, με ποσοστό 78% να προέρχεται από πληρωμές οφειλών που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και 22% από καταβολές εκτός ρύθμισης.

πηγή: enikonomia.gr - enikos
9.12.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget