Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ανοίγουν πλατφόρμες για επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ - Πότε θα λειτουργήσουν και ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Έως και 5.000 ευρώ θα μπορούν να εξασφαλίσουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω δύο προγραμμάτων που θα αρχίσουν να «τρέχουν» μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται: Η πρώτη δράση, μέσω ΕΣΠΑ θα επιχορηγεί –και μάλιστα αναδρομικά- την εστίαση, ενώ η δεύτερη στοχεύει στη στήριξη του λιανεμπορίου.Τις τελευταίες «πινελιές» βάζουν στο υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να βγει στον «αέρα» η πλατφόρμα για αιτήσεις που θα εξασφαλίζουν στους δικαιούχους ποσά έως 5.000 ευρώ ως επιχορηγήσεις: Το πρόγραμμα αφορά στους επιχειρηματίες της εστίασης, για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου και αναμένεται να «ανοίξει« την ερχόμενη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου ή το αργότερο την Τρίτη 29 του μήνα. Εδώ το σημείο «κλειδί» είναι πως η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα είναι… αναδρομική, θα καλύπτει δηλαδή και αγορές από την 1η Φεβρουαρίου του 2020 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ενίσχυσης διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό ΚΑΔ, κατά την ημερομηνία προμήθειας και εξακολουθεί να τον διαθέτει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του.

Και 5.000 ευρώ… αναδρομικά
Η δημόσια χρηματοδότηση θα καλύπτει μέρος του κόστους απόκτησης θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου, όπως:

Υγραερίου
Ηλεκτρικό
φυσικού αερίου
πάνελ υπερύθρων
αλογόνου
ή άλλο, αυτόνομο/μεμονωμένο ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου, τα οποία είναι/ήταν καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους. Η δράση υπολογίζεται να έχει διάρκεια 2 μήνες, θα επιχορηγεί την προμήθεια ενός θερμαντικού σώματος ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου ή παραχωρημένου με βάση την αίτηση που έχει υποβάλει ο δυνητικός λήπτης της και μέχρι 100 ευρώ για κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ. Οι ΚΑΔ προς ενίσχυση είναι οι:

56.10 : Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10

56.29.20 : Υπηρεσίες καντίνας. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20

56.30 : Δραστηριότητες παροχής ποτών. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30

Έρχεται και η επιδότηση για e-shop
Στο γραφείο του στην οδό Νίκης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης έχει στα «σκαριά» και ακόμη ένα πρόγραμμα επιδοτήσεων έως και 5.000 ευρώ για το λιανεμπόριο: Αυτό αφορά στην επιδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου για δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) και η προδημοσίευση της συγκεκριμένης πρόσκλησης αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα πάντως για την υποβολή των αιτήσεων υπολογίζεται να ανοίξει το β’ 15νθημερο του Ιανουαρίου 2021. Μέσω αυτού του προγράμματος θα χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% η δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο.
Με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μιας λιανεμπορικής επιχείρησης, για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ. Τo συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι' αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα το «μοιραστούν» σχεδόν 16.000 επιχειρήσεις: Δεν αποκλείεται πάντως το κονδύλι που θα διατεθεί να αυξηθεί στο μέλλον αναλόγως και της ζήτησης.
Ήδη πάντως «τρέχει» ένα ανάλογο πρόγραμμα για τον τομέα των υπηρεσιών: Πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021. Στις αρχές της νέας χρονιάς θα ανοίξει και ένα καινούργιο εγγυοδοτικό προϊόν για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

PRESSING.GR
27.12.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget