Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Πιερία: Το 30% των αστυνομικών θετικό σε τυχαίο έλεγχοΣε τυχαίο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Α.Τ. Κατερίνης, οι 15 από τους 50 αστυνομικούς διαγνώστηκαν θετικοί ασυμπτωματικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, κ. Δημήτρη Φώτη. Ο ίδιος, μιλώντας στο GRTimes.gr αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο χαμό του τρίτου αστυνομικού από Covid-19 μέσα σε 72 ώρες. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Τσαϊρίδης, αναφέρει στο GRTimes.gr ότι η αστυνομία έχει φτάσει στο σημείο να θρηνεί θύματα, ωστόσο η πολιτεία… δε φαίνεται να συγκινείται.Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Σύμφωνα με τον κ. Φώτη, στο Α.Τ. Κατερίνης έχουν πραγματοποιηθεί 3 τυχαίοι έλεγχοι για Covid-19, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Αστυνομικού Τμήματος. Στον τελευταίο έλεγχο, διενεργήθηκαν PCR τεστ κορωνοϊού σε 50 αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία και οι 15 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, τον τελευταίο μήνα έχουν νοσήσει 50 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου.

«Κι εγώ ο ίδιος νόσησα. Πριν 15 μέρες βρέθηκα θετικός. Ήταν ο συνεργάτης μου θετικός και βρεθήκαμε στο ίδιο περιπολικό. Καταλαβαίνετε. Το πέρασα ήπια και προχθές ήμουν σε θέση να επιστρέψω στα καθήκοντά μου. Σήμερα χάσαμε τον πρώτο αστυνομικό από Covid-19 στην Πιερία. Ο συνάδελφος ήταν ένας εξαιρετικός αστυνομικός και ίσως από τους πιο εργατικούς, τους πιο τυπικούς. Προσωπικά συνυπηρέτησα μαζί του. Ήταν 55 ετών, εξαίρετος οικογενειάρχης. Αφήνει πίσω δύο παιδιά ηλικίας 25 και 23 ετών. Εισήχθη στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης στις 17 Νοεμβρίου και σήμερα κοιμήθηκε. Απ’ όσο γνωρίζω δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, πλην του ότι ήταν λίγο υπέρβαρος. Όμως, έκανε κανονικά τις υπηρεσίες του χωρίς να παίρνει αναρρωτικές», αναφέρει ο κ.
Η διασπορά αυξήθηκε την 17η Νοεμβρίου

Ο κ. Φώτης, εκτιμά ότι η κατάσταση «ξέφυγε» από την 17η Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει, τα μέτρα ήταν αυστηρά στην επέτειο του Πολυτεχνείου και έτσι οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να συνωστιστούν προκειμένου να διαχειριστούν τους διαδηλωτές, πράγμα το οποίο συνετέλεσε στα αυξημένα κρούσματα στο Α.Τ. Κατερίνης. Ωστόσο, όπως τονίζει ο ίδιος, οι αστυνομικοί είναι εκτεθειμένοι, διότι έχουν επωμιστεί εξ ολοκλήρου το βάρος των ελέγχων της τήρησης των μέτρων.
«Έχουμε επωμιστεί το βάρος των ελέγχων. Δεν είναι δυνατόν να είναι αρμόδιες 6 υπηρεσίες για τα μέτρα, αλλά εμείς να είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την εφαρμογή τους. Θα έπρεπε να βοηθά και η Δημοτική Αστυνομία, αλλά και η Πολιτική Προστασία. Όλα τα περιμένουν από εμάς και δυστυχώς ο κόσμος δεν πειθαρχεί. Στο δρόμο η κίνηση είναι αυξημένη. Παρατηρούνται περιστατικά 50 πολιτών έξω από τράπεζες και εμείς προσπαθούμε να τους βάζουμε να τηρούνται οι αποστάσεις. Άλλοι, στέλνουν λόγου χάριν τον κωδικό 2 στο 13033 για να πάνε σούπερ μάρκετ και είναι έξω δύο και τρεις ώρες. Εμείς εκεί όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εγώ, με τόσα χρόνια υπηρεσίας στην πλάτη μου ξέρω ποιος προσπαθεί να με κοροϊδέψει. Δε μπορώ να κάνω όμως κάτι. Από τη στιγμή όμως που έστειλε μήνυμα επιτρέπεται να κυκλοφορήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τσαϊρίδης: Θρηνούμε ανθρώπους και δε συγκινούνται

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Τσαϊρίδης και ο κ. Φώτης, αναφέρουν στο GRTimes.gr τις ελλείψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αστυνομία. Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ειδικά διαμορφωμένα οχήματα τα οποία θα μεταφέρουν υπόπτους, που πιθανώς να είναι κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να έρχονται σε επαφή μαζί τους. Ο κ. Τσαϊρίδης, τονίζει ότι δεν υπάρχει χώρος κράτησης κρατουμένων θετικών στον ιό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο κρατητήριο κάποιο θετικό κρούσμα, ενώ πολίτες μπαινοβγαίνουν στα Α.Τ. για την έκδοση, για παράδειγμα ενός διαβατηρίου.
«Δεν έχουν τοποθετήσει καν plexiglass στα αστυνομικά τμήματα. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και μας συμπεριφέρονται λες και δεν υπάρχουμε πουθενά. Αναγκάζονται οι συνάδελφοι να αυτοσχεδιάζουν για να προφυλαχθούν. Έχουμε στείλει δεκάδες επιστολές και προτάσεις στους αρμόδιους υπουργούς και ελάχιστες έχουν εισακουστεί. Έχουμε φτάσει στο σημείο να θρηνούμε ανθρώπους! Δεν συγκινούνται όμως. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η εφαρμογή των μέτρων. Το θέμα δεν είναι μόνο να ελέγχουμε τους άλλους. Πρέπει και εμείς να τηρούμε μέτρα για να μην τον μεταδίδουμε! Οι συνάδελφοι έχουν κουραστεί. Όταν ακούμε ειδικά τα σενάρια για έλεγχο από σπίτι σε σπίτι τις γιορτές, φανταστείτε τι βάρος θα επωμιστούμε…», τονίζει ο κ. Τσαϊρίδης κλείνοντας.
(φωτογραφία αρχείου)

ΠΙΕΡΙΚΗ
3.12.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget