Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Το «ΟΧΙ» του ελληνισμού από τον Τ.Παπαδόπουλο που «έφυγε» σαν σήμερα το 2008


pronews.gr


Σαν σήμερα το 2008 ο Τάσσος Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή…Υπήρξε ηγέτης που δεν φοβήθηκε να ρισκάρει και να πάρει αποφάσεις. 21 χρόνια μετά από τον θάνατο του, η κατάσταση στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά είναι δραματική.


Στην πιο κρίσιμη στιγμή του Κυπριακού, στο σχέδιο Ανάν, ο αείμνηστος Τάσσος στάθηκε απέναντι στην ιστορία. Την κοίταξε στα μάτια και κέρδισε.
Το διάγγελμά του Τάσσου Παπαδόπουλου, με το οποίο “έθαψε” μια κι έξω το σχέδιο Άναν, έχει μείνει στην ιστορία. Ένα απόσπασμα:

Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες…


Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ» στο «Σχέδιο Ανάν». Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς.

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.

Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας.


Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ κυπριακέ λαέ…


Στη ζυγαριά του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ», πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του «ΝΑΙ».

Σε καλώ να απορρίψεις το «Σχέδιο Ανάν».


Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό «ΟΧΙ»!

Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου…”
Play VideoΠοιος ήταν ο Τάσος Παπαδόπουλος

Γεννημένος στον Άγιο Αντώνιο Λευκωσίας στις 7 Ιανουαρίου 1934, ο Τάσσος ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά του Νίκου Παπαδόπουλου και της Αγγελικής.

Σπούδασε νομικά στο King’s College του Λονδίνου και επιστρέφει στην Κύπρο το 1955 για να πάρει μέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, απέναντι στους Βρετανούς.

Ασχολείται με την πολιτική από νεαρή ηλικία και διατελεί σε διάφορους υπουργικούς θώκους της Κύπρου, όπως σε αυτούς της Γεωργίας, των Οικονομικών και των Εσωτερικών. Παράλληλα, ασκεί και την δικηγορία.

Εκλέγεται πρόεδρος

Ως υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, εκλέγεται ο πέμπτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (Φεβρουάριος 2003). Απέναντί του ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Επρόκειτο για μια… κεντροδεξιά προεδρική αναμέτρηση.

Λίγο αργότερα, στις 16 Απριλίου του ίδιου χρόνου, υπογράφει στην Αθήνα τη Συνθήκη Προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με τους ηγέτες των άλλων εννέα υπό ένταξη κρατών.

Στη 1 Μαϊου 2004 η Κύπρος είναι και επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωση

Εν τω μεταξύ, το 2003, η Κύπρος οριοθετεί ΑΟΖ με την Αίγυπτο και το 2007 με τον Λίβανο. Κάτι που πέραν από τουρκικές αντιδράσεις προκάλεσε και… ελληνικές, με τη δικαιολογία ότι μπορεί έτσι να προκληθεί ελληνοτουρκικός πόλεμος.
12.12.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget