Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Οι θεωρίες συνωμοσίας του QAnon στη Βουλή των Αντιπροσώπων - Εξέλεξαν Ρεπουμπλικανή οπαδό

Η αγαπημένη του Τραμπ που έκανε περίπατο στις εκλογές με ευθύνη και των Δημοκρατικών. Υπέρμαχος της κατοχής όπλων, με ακραίο ρατσιστικό λόγο έχει αμφισβητήσει ακόμη και τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.
ASSOCIATED PRESS


Στη Βουλή των Αντιπροσώπων έστειλαν οι ψηφοφόροι περιφέρειας της Τζώρτζια το QAnon, το κίνημα επικίνδυνων θεωριών συνωμοσίας που εξαπλώνεται σαν δηλητήριο στις ΗΠΑ- και πλέον και σε ευρωπαϊκές χώρες- εκλέγοντας την υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν.

Η Γκριν όχι μόνο είχε υποστηρίξει το QAnon (ενώ τα μέλη της παρείχαν επίσης πολύ ένθερμη υποστήριξη) αλλά επίσης έχει κατηγορηθεί για ρατσιστικό λόγο-κυρίως σε βάρος των μαύρων και των μουσουλμάνων- είναι κατά των προσπαθειών ουσιαστικού ελέγχου της κατοχής όπλων και των ”σοσιαλιστών”και οι σελίδες της στα social media έχουν αρκετές φορές μπλοκαριστεί μετά από αναφορές. Κάποια στιγμή μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να αμφισβητήσει και την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ενώ ακόμη και δημοσιογράφοι τηλεοπτικών δικτύων την χαρακτήριζαν ως ”διαταραγμένη προσωπικότητα”.

Σημειώνεται δε πως τα μέλη τoυ QAnon εμπλέκονται και την διάδοση των πιο δημοφιλών θεωριών συμφωνίας για την πανδημία κορονοϊού, και φυσικά αρνούνται την ύπαρξή της.

Η εκλογή της ήταν ένας περίπατος. Η Τζώρτζια όχι μόνο είναι ”περίπατος” για τους Ρεπουμπλικάνους, αφού αποτελεί σταθερό προπύργιο τους αλλά και το Δημοκρατικό Κόμμα διευκόλυνε ουσιαστικά την εκλογή της επικίνδυνης υποψήφιας -και πλέον μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων- αφού ο αντίπαλός της, αποσύρθηκε.

Η 46χρονη ευχαρίστησε στο Twitter τους ψηφοφόρους της ενώ στηρίζει τις πρόωρες αναφορές Τραμπ περί νίκης και τις καταγγελίες περί εκλογικής απάτης σε βάρος του.

Όσο για τις θέσεις της που δηλητηριάζουν το δημόσιο λόγο, η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν δηλώνει υπερήφανη.  

Το ίδιο βέβαια και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος την είχε συγχαρεί θερμά για τη νίκη της στις προκριματικές εκλογές, επισημαίνοντας σε tweet του: «Η Μάρτζορι είναι στιβαρή από κάθε άποψη και δεν εγκαταλείπει ποτέ, μια πραγματική ΝΙΚΗΤΡΙΑ!». Το νέο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι ιδιοκτήτρια μιας μικρής επιχείρησης και νέα στην πολιτική η Τέιλορ Γκριν στηρίζει την QAnon ανοικτά. Τελευταία προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από τη συνωμοσιολογικό κίνημα. Επίσης αγαπά τα όπλα και πιστεύει ότι οι λευκοί άνδρες είναι «η ομάδα που αντιμετωπίζει τη χειρότερη μεταχείριση σήμερα στις ΗΠΑ» και αρνείται ότι οι Αφροαμερικανοί είναι θύματα ρατσισμού.

«Ξέρετε κάτι; Ο ρατσισμός έχει τελειώσει», δηλώνει σε βίντεο που δημοσιεύθηκε από το Politico. «Οι μαύροι έχουν τα ίδια δικαιώματα».

Κατήγγειλε επίσης «την ισλαμική εισβολή», αναφερόμενη στην εκλογή το 2018 στη Βουλή των Αντιπροσώπων δύο γυναικών μουσουλμάνων ενώ συχνά ανεβάζει βίντεο και φωτογραφίες στους λογαριασμούς της στα social media με όπλα.
DUSTIN CHAMBERS VIA GETTY IMAGES

Τι γνωρίζουμε για το QAnon

Το QAnon είναι μια δημοφιλής, ατεκμηρίωτη θεωρία συνωμοσίας που θέλει τον Ντόναλντ Τραμπ να πολεμά ενάντια σε ενός ευρύ δικτύου, βαθέος κράτους όπως το αποκαλούν, που αποτελείται από πολιτικούς, επιχειρηματίες, ΜΜΕ, την ελίτ στον κόσμο των θεάματος ενώ πολύ συχνά προωθεί και θεωρίες περί σατανικών συνωμοσιών και για περίεργες υποθέσεις εμπορίας παιδιών.

Το QAnon εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2017 στον ανώνυμο message board του 4chan. Ένας χρήστης ισχυρίστηκε ότι είχε άδεια πρόσβασης σε άκρως απόρρητα έγγραφα άρχισε να υπογράφει τις αναρτήσεις του ως “Q” - εξ ου και το QAnon, όπου το anon είναι από το ανώνυμος - anonymous.

O χρήστης “Q” υποστηρίζει πως συμμετέχει σε μια μυστική έρευνα υπό τον ίδιο τον Τραμπ που στόχο έχει να εξαρθρώσει ένα παγκόσμιο δίκτυο εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών.
Τι είναι η πανίσχυρη ομάδα QAnon με την οποία ασχολείται το FBI και οι μυστηριώδεις "αποκαλύψεις" του χρήστη "Q".
HuffPost Greece / Κατερίνα Πρίφτη / 9 Αυγ

 

Η ομάδα του QAnon έχει ένα πολύ μεγάλο κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προτρέπει τους οπαδούς της να ”κάνουν τη δική τους έρευνα” - με άλλα λόγια, να παρακολουθούν βίντεο στο YouTube και να συνομιλούν με άλλους υποστηρικτές της ομάδας, για να λύσουν τους γρίφους του Q.

Από το 2017 μέχρι σήμερα η θεωρία συνωμοσίας που προωθείται έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον σε χρήστες των Facebook, Twitter,  Instagram, YouTube, Reddit.

Μεταξύ των μελών και οπαδών, διασημότητες και δεκάδες υποψήφιοι πολιτικοί που συμμετέχουν στο Κογκρέσο φέτος.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η ομάδα υποστηρίζει πως η όλη τραγωδία που βιώνει ο πλανήτης είναι μια φάρσα, προωθούν fake news σχετικά με τη χρήση μάσκας και τα εμβόλια και βοήθησαν στην εξάπλωση του επικίνδυνου βίντεο Plandemic όπου προβάλλεται ένα συνονθύλευμα θεωριών συνωμοσίας από αρνητές της ύπαρξης της πανδημίας, στις οποίες βασίζονται και όλες οι αντίστοιχες θεωρίες που βλέπουμε να ξεπροβάλλουν και στην Ελλάδα.  

Plandemic, ένα βίντεο 26 λεπτών που είναι πιο επικίνδυνο από την πανδημία κορονοϊού
Το πιο ισχυρό μιξ θεωριών συνωμοσίας για τον Covid-19 που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και "καίει" τον εγκέφαλο του θεατή. Έχει εκατομμύρια "οπαδούς" και κάποια από όσα ακούγονται μπορεί να σας τα 'χουν πει ακόμη και δικοί σας άνθρωποι.


HUFFROST
5.11.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget