Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

“Mοιραίο λάθος να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά”

ZOUGLA


Εξήγηση στο ερώτημα για ποιον λόγο τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να παραμένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας δίνει ο γνωστός Ιταλός ιατρός, Φραντσέσκο Γκαρόφολι, o οποίος συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας της γειτονικής χώρας.

Όπως αναφέρει «το να παραμένουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία πρόκειται για τραγικό λάθος. Λυπάμαι που το λέω αλλά είναι καθήκον μου να το κάνω γνωστό αφού είμαι ιατρός» και προσθέτει:


«Τα παιδιά, οι μαθητές, δεν έχουν ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα όπως συμβαίνει στους ενήλικες, επομένως φέρουν υψηλότερο ιικό φορτίο σε σχέση με τους ενήλικες. Πολύ υψηλό ιικό φορτίο. Άρα είναι εξαιρετικοί μεταδότες το ιού, και μεταξύ τους (ειδικά σε κλειστό και περιορισμένο περιβάλλον όπως στα σχολεία) αλλά φυσικά και προς στους ενήλικες με τους οποίους ζουν».Ο Ιταλός επιστήμονας σε δημόσια τοποθέτησή του συνεχίζει: «Και αυτοί οι ενήλικες οι οποίοι μολύνονται από τα παιδιά, μεταδίδουν τον ιό σε ολόκληρη την κοινότητα για μεγάλη χρονική περίοδο, δηλαδή από την περίοδο της επώασης που μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί αλλά και το χρονικό διάστημα που υπάρχουν συμπτώματα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του ελέγχου με τεστ. Παράλληλα, η μόλυνση από τα παιδιά είναι ύπουλη επειδή δεν εκδηλώνονται συχνά τα συμπτώματα του κορωνοϊού στο σύνολό τους. Το πολύ, αλλά σπάνια, να παρουσιάσουν προσωρινά χαμηλό πυρετό , ήπια ρινίτιδα ή και φαρυγγίτιδα. Κι αυτό επειδή ο ιός SARS-Cov-2 στα παιδιά δεν επιτίθεται στο αγγειακό ενδοθήλιο όπως συμβαίνει στους ενήλικες. Επίσης στα παιδιά δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος ο υποδοχέας ACE».

Όπως είναι γνωστό, ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 εισέρχεται στο σώμα από τη μύτη, το στόμα και τα μάτια. Χρησιμοποιεί τις ακίδες που έχει στην επιφάνεια του για να συνδεθεί με υποδοχείς που βρίσκονται στην επιφάνεια των κυττάρων του αναπνευστικού συστήματος. Αυτοί οι υποδοχείς ονομάζονται ACE.

Ο Φραντσέσκο Γκαρόφολι καταλήγει: «Επομένως αυτός ο ιός δεν δημιουργεί ενδοθηλιακή δυσλειτουργία στα παιδιά και έτσι δεν εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος τους.Έτσι στα παιδιά δεν αναπτύσσεται η ασθένεια Covid-19 στο μέγιστο. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά είναι σπάνιες περιπτώσεις αυτές με υψηλό ιικό φορτίο όπου υπάρχει υπερμετάδοση στην κοινότητα. Τα δημοτικά σχολεία δεν θα έπρεπε να ανοίξουν χωρίς να υπάρχει έστω εμβόλιο. Ελπίζω αυτό το λάθος να μην συμβεί».
7.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget