Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Τηλεκπαίδευση: Δήμοι ενισχύουν οικογένειες με laptop – «Κανένας μαθητής έξω από μάθηση»

Ipaidia

Τηλεκπαίδευση: Δήμοι ενισχύουν οικογένειες με laptop – «Κανένας μαθητής έξω από μάθηση. Από το πρώτο κύμα της πανδημίας είχαμε κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.


Τηλεκπαίδευση: Οι δήμοι θα δώσουν λάπτοπ στις οικογένειες που έχουν ανάγκη

Κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας την περασμένη άνοιξη, οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής είχαν συνδράμει καθοριστικά ώστε να μην βρεθεί μαθητής χωρίς τη δυνατότητα για τηλεκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, είχαν ζητήσει από τους διευθυντές των σχολείων να κάνουν μια εμπιστευτική καταγραφή των περιπτώσεων εκείνων, που οι οικογένειες για πρακτικούς ή οικονομικούς λόγους, αδυνατούσαν να ανταποκριθούν και είχαν ενισχύσει τα παιδιά τους με λάπτοπ ή τάμπλετς, αλλά και με κάρτες σύνδεσης στο ίντερνετ.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, που μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, έκλεισαν και τα Δημοτικά σχολεία και επίσης οι μαθητές τους θα συνεχίσουν για ένα διάστημα τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση. Οι δημοτικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, για οτιδήποτε χρειαστεί και ήδη ενημερώνονται σχετικά και γι’ αυτό το κρίσιμο θέμα.Κανένας μαθητής έξω από τηλεκπαίδευση

«Κανένας μαθητής δεν θα μείνει έξω από τη μάθηση», λέει ενδεικτικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και συνεχίζει: «Από το πρώτο κύμα της πανδημίας είχαμε κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους διευθυντές και έχουμε ζητήσει να μας ενημερώσουν με διακριτικότητα για όποια παιδιά έχουν πρόβλημα στο να ακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση. Εμείς θα σπεύσουμε και θα συνδράμουμε αυτές τις οικογένειες».

Στη συνέχεια ο κ. Λουκάς ανέφερε για το κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων και την τηλεκπαίδευση: «Το πρόβλημα δεν ήταν οι μαθητές μέσα στις τάξεις, αλλά η μετακίνηση και σε κάποιες περιπτώσεις ο συνωστισμός των γονέων έξω από τα σχολεία. Η τηλεκπαίδευση είχε ξαναγίνει την άνοιξη, οπότε έχουμε πλέον την εμπειρία. Τότε είχε πάει καλά στα Δημοτικά και με βάση τα όσα μας είχαν πει και οι δάσκαλοι, υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση από τους μαθητές. Πιστεύω πως το ίδιο καλά θα πάει και τώρα.

Εμείς ως δήμος θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και θα προσφέρουμε κάθε βοήθεια. Άλλωστε είμαι δάσκαλος κι εγώ, έχω περάσει χρόνια μέσα στα σχολεία και δίπλα στους μαθητές, οπότε ως δάσκαλος έχω και μια ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά πάνω στο θέμα των σχολείων και της μάθησης».

Το κλείσιμο των Δημοτικών «ελευθερώνει» το μη εκπαιδευτικό προσωπικό τους και οι δήμοι θα το αξιοποιήσουν αυτό για να επανδρώσουν άλλες δημοτικές δομές και υπηρεσίες.

Λέει ο κ. Λουκάς: «Σε όλα τα σχολεία έχουν γίνει ήδη απολυμάνσεις και σφραγίστηκαν, αν και κάποιοι δάσκαλοι θα πρέπει να πηγαίνουν εκεί για εργασίες που έχουν. Όταν έκλεισαν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το προσωπικό είχε μετακινηθεί για ενίσχυση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Τώρα, όλοι θα συνδράμουν στις ενεργές δομές και υπηρεσίες, όπως τα ΚΕΠ, το Δημαρχείο και φυσικά στην υπηρεσία της ‘Βοήθειας στο Σπίτι’, που είναι από τις πιο σημαντικές και κρίσιμες αυτής της δύσκολης περιόδου κι έτσι θα αυξηθεί το προσωπικό διευκολύνοντας κι άλλο την κατάσταση».


18.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget