Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η μελατονίνη πιθανό ''όπλο'' κατά της COVID-19

H ορμόνη του οργανισμού που πωλείται και ως βοήθημα για τον ύπνο- μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί βιώσιμη επιλογή αγωγής κατά της νόσου COVID-19.


Aποτελέσματα νέας έρευνας της Cleveland Clinic, υποδεικνύουν ότι η μελατονίνη –ορμόνη του οργανισμού που πωλείται και ως βοήθημα για τον ύπνο- μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί βιώσιμη επιλογή αγωγής κατά της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο PLOS Biology, νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης του Lerner Research Institute για τον εντοπισμό υπαρχόντων φαρμάκων με πιθανή χρήση και κατά της COVID-19, αποκάλυψε ότι η μελατονίνη μπορεί να είναι υποσχόμενος υποψήφιος.


Ανάλυση φακέλων ασθενών με COVID-19, επίσης αποκάλυψε ότι η χρήση μελατονίνης συνδεόταν με σχεδόν 30% μειωμένες πιθανότητες να έχει κάποιος θετικό αποτέλεσμα σε τεστ για τον κορωνοιό μετά από προσαρμογή για ηλικία, φυλή, ιστορικό καπνίσματος και συννοσηρότητες.

Η μειωμένη πιθανότητα να είναι θετικοί αυξήθηκε από 30 σε 52 % στους Αφροαμερικανούς όταν έγινε προσαρμογή για τους ίδιους παράγοντες.

Ο Feixiong Cheng, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ευρήματα δεν υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν μελατονίνη χωρίς να ρωτούν τον γιατρό τους, καθώς χρειάζονται νέες έρευνες σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Οι ερευνητές θέλησαν να εντοπίσουν κλινικές εκδηλώσεις και παθολογίες που είναι κοινές μεταξύ COVID-19 και άλλων νόσων- πιθανότητα παθολογικών σχέσεων μεταξύ νόσων.

Ανακάλυψαν για παράδειγμα, ότι πρωτεΐνες που συνδέονται με το σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας και τη σήψη συνδέονταν πολύ με πολλές πρωτεΐνες του SARS-CoV-2. Αυτό δείχνει ότι ένα φάρμακο που ήδη έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση αυτών των αναπνευστικών νόσων μπορεί ενδεχομένως να έχει κάποια χρησιμότητα και στην αντιμετώπιση της COVID-19 δρώντας σε κοινούς βιολογικούς στόχους.

Γενικά διαπίστωσαν ότι αυτοάνοσες νόσοι (πχ φλεγμονώδης νόσος του εντέρου), πνευμονικές (ΧΑΠ) και νευρολογικές (κατάθλιψη και ΔΕΠΥ) είχαν σημαντική εγγύτητα με γονίδια/πρωτεΐνες του SARS-CoV-2 και εντοπίστηκαν 34 φάρμακα ως υποψήφια για ενδεχόμενη ωφέλεια στην COVID-19, μεταξύ των οποίων και η μελατονίνη.

Πηγές: PLOS Biology-ιατροnet
16.11.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget