Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Δημοτικά σχολεία: Πώς θα γίνονται τα μαθήματα μετά τις ανακοινώσεις Κεραμέως

copyright: APImages, eurokinissi

Σήμερα Σάββατο (14/11) ανακοινωσε η κυβέρνηση και επίσημα την απόφαση σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, καθώς και το κλείσιμο για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ethnos.gr.


Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή (13/11) κοινή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ανανβλήθηκε και όπως ανακοινώθηκε από τον συντονιστή της συνέντευξης Τύπου οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως αναβάλλονται για το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, επειδή την ώρα της ενημέρωσης για τον κορονοϊό οι λοιμωξιολόγοι δεν είχαν τελειώσει την σύσκεψη που είχαν για τα νέα μέτρα, με αφορμή την έξαρση της πανδημίας τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε όλη τη χώρα.

Η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 με τους ειδικούς να αποφασίζουν ότι κλείνουν τα δημοτικά σχολεία καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Την απόφαση, βέβαια, της κυβέρνησης θα ανακοινώσει το Σάββατο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πάντα σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πάντως, την αναμενόμενη απόφαση για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων είχε προαναγγείλλει το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας: «Είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία κάτω από το 1% των σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγεία –Δημοτικά) είναι σε πλήρη αναστολή ποσοστό 0,9365%, και σχολικά Τμήματα με μερική αναστολή σε ποσοστό 0,6682%


Πώς θα γίνουν τα μαθήματα μόλις κλείσουν τα σχολεία

Μόλις η Νίκη Κεραμέως ανακοινώσει ότι κλείνουν τα δημοτικά σχολεία, μια πληροφορία που μετέδωσε πρώτο το ethnos.gr, η υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει πως θα κινηθούν σε δύο επίπεδα, που είναι έτοιμα, για να παρακολουθούν τα μαθήματα οι μαθητές από το σπίτι. Αυτά είναι τα εξής:

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων
Τηλεκπαίδευση: Παράλληλα η υπουργός επεσήμανε ότι όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».
Ερχονται τάμπλετ και λάπτοτ στα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι συνολικά 91.613 τάμπλετ και λάπτοπ θα μοιραστούν για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης των μαθητών, προϋπολογισμού άνω των 24 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως 65.965 φορητές συσκευές αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και 25.648 φορητές συσκευές αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ μέσω δωρεών έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, ανταποκρινόμενο στις πρωτόγνωρες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, δρομολογώντας τον επιπλέον εξοπλισμό ήδη από την άνοιξη.

Ο εν λόγω εξοπλισμός, που έχει ήδη παραδοθεί ή πρόκειται να παραδοθεί σε σχολικές μονάδες, αποτελεί περιουσία των σχολείων και διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και για να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Προτεραιότητα δίνεται στη στήριξη οικογενειών βάσει κοινωνικών και άλλων κριτηρίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων/κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, η ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης.

Για την κατανομή των συσκευών στις σχολικές μονάδες λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια, ξεκινώντας από περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, δυσπρόσιτες, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, επαγγελματικής εκπαίδευσης κ.ά., καθώς και η βαθμίδα εκπαίδευσης.

Ο ακριβής αριθμός των συσκευών ανά σχολείο καθορίζεται με βάση το μαθητικό δυναμικό και τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων. Το υπουργείο έχει μεριμνήσει ώστε όλα τα σχολεία της χώρας να λάβουν φορητές συσκευές.
Μαζικά τεστ κορονοϊού σε Γυμνάσια και Λύκεια πριν ανοίξουν

Τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το lockdown στις 30 Νοεμβρίου, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη (12 Νοεμβρίου). «Δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή να μπορέσουμε – και ίσως να μην είναι χρήσιμο αυτή τη στιγμή – για μαζικά τεστ στα σχολεία. Θα κάνουμε έξυπνα τεστ σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για να δούμε αν μπορούμε να ανοίξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε ακόμη και στην τηλεκπαίδευση, τονίζοντας ότι θα διατεθούν λάπτοπ στα σχολεία ώστε να μοιραστούν σε μαθητές που έχουν ανάγκη. Πάνω από 40.000 έχουν διατεθεί στα σχολεία και ο προγραμματισμός είναι να φτάσουμε σχεδόν τα 90.000 τον Φεβρουάριο. «Θα ζητήσω να επιταχυνθεί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.


Σε κάθε περίπτωση, πάντως, κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν το lockdown θα λήξει στις 30 Νοεμβρίου, κάτι που θα εξαρτηθεί από τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ. Δεν είναι τυχαίο ότι η λοιμωξιολόγος, Βάνα Παπαευαγγέλλου, μιλώντας στην ενημέρωση για τον κορονοϊού, τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι πιθανό να έχουμε μίνι lockdown αν δεν τηρούνται τα μέτρα. Ετσι, σε περίπτωση που υπάρχουν μίνι lockdown, θεωρείται δεδομένο ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά.


ethnos.gr.
14.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget