Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

«Φωτιά στα μπατζάκια τους»! Τα μαζεύει άρον-άρον το υπ. Υγείας μετά τη διαρροή ότι άφηνε εκτός ιδιωτικών ΜΕΘ τους ανασφάλιστους
newsbreak

Σάλος επικρατεί τις τελευταίες ώρες μετά την είδηση ότι διέρρευσε εμπιστευτικό και επείγον έγγραφο του ΕΚΑΒ προς νοσοκομεία Β. Ελλάδος, το οποίο αναφέρει ότι ανασφάλιστοι θα μείνουν εκτός ιδιωτικών ΜΕΘ…

Το έγγραφο που στάλθηκε από παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ, ενημερώνει τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι σε ιδιωτικές κλινικές θα διακομίζονται μόνο οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πολίτες β΄ κατηγορίας (ανασφάλιστοι), θα μείνουν στο έλεος της μοίρας τους…

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ».Το έγγραφο που αποκάλυψε ο rizospastis.gr (και δεν αναπαράχθηκε στα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, για ευνόητους λόγους), έρχεται κόντρα στην ισχύουσα νομοθεσία που έχει ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και κατά την οποία, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι δικαιούνται πρόσβαση στην Δημόσια Υγεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Άρθρο 13 – Νόμος 4558/2018:

«Οι ανασφάλιστοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 4368/2016 μπορούν να νοσηλευτούν σε κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, που είναι ενταγμένες στο Σύστημα Διαχείρισης Αναγκών Διαθέσιμων Κλινών ΜΕΘΜΕΝΝ μέσω ΕΚΑΒ, ενώ τα έξοδα της νοσηλείας τους βαραίνουν τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στα πλαίσια της σύμβασης που έχει υπογράψει με τις ιδιωτικές κλινικές που διαθέτουν κλίνες ΜΕΘ και με βάση τα όσα προβλέπονται για την αποζημίωση των ΜΕΘ στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..»
Η έκτακτη ανακοίνωση για να τα «μαζέψουν»:

Λίγες ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τετάρτης, το υπουργείο Υγείας το οποίο δεν μπορούσε να διαψεύσει την διαρροή και την ύπαρξη του επίσημου και μυστικού εγγράφου, έσπευσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία εξηγούσε ότι με διάταξη νόμου που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, οι ανασφάλιστοι θα έχουν κι εκείνοι το δικαίωμα να διακομίζονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία εφόσον χρειαστεί.

«Με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ. Κάτι που ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί. Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σε αυτό το σημείο, μπορούμε εύλογα να αναρωτηθούμε, τι θα συνέβαινε εάν δεν είχε διαρρεύσει το έγγραφο;
11.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget