Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Εικόνες φρίκης μέρα μεσημέρι στο Κέντρο της Αθήνας: Αγοράζουν σκληρά ναρκωτικά, στη μέση του δρόμου, μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους! (Φωτο)


Εσπρωχναν ναρκωτικά φορώντας μάσκες στο κέντρο της Αθήνας εν μέσω πανδημίας. Ηταν τόσο αδίστακτοι που έδιναν ναρκωτικά ακόμη και σε άτομα που έφτασαν στα «στέκια του θανάτου» με τα παιδιά τους για να πάρουν τη δόση τους. Τα ανήλικα μάλιστα έβλεπαν τον πατέρα τους να αγοράζει τη δόση του! Σοκ και ανατριχίλα προκαλούν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης 19 ατόμων, τα οποία ταυτοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς είχαν στήσει τη δική τους πιάτσα, πουλώντας θανατηφόρες δόσεις ηρωίνης αλλά και κάνναβη.

Οι δράστες έκρυβαν τα ναρκωτικά σε δέντρα, αυτοκίνητα ακόμη και κάδους απορριμμάτων. Οι έμπειροι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να στήσουν μια τεράστια μυστική έρευνα, με φυσική παρακολούθηση, προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες αποδείξεις προτού καταφέρουν να συλλάβουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα. Είναι χαρακτηριστικό πως η εγκληματική οργάνωση είχε τεράστια δομή και διακριτούς ρόλους, ούτως ώστε όλα να λειτουργούν ρολόι και να μην είναι εύκολη η εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Οι κάτοικοι της περιοχής μάλιστα είχαν κάνει εκατοντάδες καταγγελίες για τους δράστες στην Αστυνομία τονίζοντας πως οι κακοποιοί πουλούσαν ναρκωτικά μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, περαστικών αλλά εργαζόμενων στην περιοχή!

Η δικογραφία
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τους τελευταίους μήνες έφτασαν στα αυτιά τους «πληροφορίες και πλήθος καταγγελιών από πολίτες και συλλόγους του κέντρου των Αθηνών, ότι στην περιοχή του Κεραμεικού και συγκεκριμένα στις οδούς Ιάσωνος, Κολοκυνθούς, Κεραμεικού και στις περιμετρικές αυτών οδούς, ομάδα αποτελούμενη από τουλάχιστον είκοσι έγχρωμους άνδρες, κυρίως αφρικανικής καταγωγής, με διαρκή και δομημένη δράση, προβαίνει στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών». Οπως επισημαίνεται στη δικογραφία της υπόθεσης: «οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τα μέλη της ομάδας για να αποφύγουν το ενδεχόμενο συλλήψεώς τους αποκρύπτουν τις ναρκωτικές ουσίες είτε σε δέντρα πέριξ της πλατείας, σε θόλους αυτοκινήτων και κάδους απορριμμάτων, είτε σε διάφορα σημεία της οδού, όπως κάτω από σταθμευμένα οχήματα ή φρεάτια.
Ακόμη κατά τη διάρκεια των πωλήσεων ναρκωτικών ουσιών ορισμένοι εξ αυτών λειτουργούν ως τσιλιαδόροι, ενώ άλλοι παραλαμβάνουν τα χρήματα, άλλοι κατέχουν τις ναρκωτικές ουσίες και τις πωλούν άμεσα». Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέλη της ομάδας εναλλάσσονταν σε ρόλους καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την ποικιλία δράσης της ομάδας αλλά και τους αμυντικούς μηχανισμούς της. Τα μέλη της οργάνωσης κάλυπταν πλήρως το ωράριο 05.00 έως 23.00, και αποτελούνταν από το σύνολο των κατηγορουμένων. Κατά την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, οι ρόλοι των μελών εναλλάσσονταν σε διακινητές-τσιλιαδόρους και ταμίες, δυνατότητα την οποία παρείχε στην οργάνωση ο μεγάλος αριθμός των μελών.Οι παρακολουθήσεις και τα ντοκουμέντα
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, μετά από σχετικές άδειες, ξεκίνησαν έρευνες όσον αφορά τη διακριτική επιτήρηση των μελών της ομάδας αλλά και την ανάλυση οπτικοακουστικού υλικού. Οι «αόρατοι» Ασφαλίτες κατάφεραν να τραβήξουν βίντεο και να καταγράψουν μέσω της παρακολούθησης τη δράση της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης. Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το «ΘΕΜΑ», οι δοσοληψίες έδιναν και έπαιρναν. Σε μια φωτογραφία φαίνεται ένας από τους κατηγορούμενους να παραλαμβάνει άγνωστο χρηματικό ποσό από τοξικομανή ο οποίος φοράει πράσινη μπλούζα, πορτοκαλί βερμούδα και φέρει μαύρο σακίδιο πλάτης και εν συνεχεία να του παραδίδει τουλάχιστον μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασίες περιέχουσες τουλάχιστον 0,5 γρ. ηρωίνη αντί του χρηματικού ποσού των 5 ευρώ την καθεμία.
Στη συνέχεια ο τοξικομανής αποχωρεί. Σε άλλη φωτογραφία φαίνεται ένας οδηγός ταξί, ο οποίος σταματάει στην «πιάτσα του θανάτου» και αρχίζει να συνομιλεί με ένα βαποράκι. Σε διαφορετικό βίντεο- απόδειξη της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται ένας Νιγηριανός να παραλαμβάνει άγνωστο χρηματικό ποσό από τοξικομανή ο οποίος φοράει μαύρη μπλούζα και εν συνεχεία να παραδίδει τουλάχιστον μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα τουλάχιστον 0,5 γρ. ηρωίνη. Ο άγνωστος άνδρας αφού τοποθετήσει τη ναρκωτική ουσία στην τσέπη του εισέρχεται σε όχημα το οποίο βρίσκεται αρκετά κοντά και επιβαίνουν σε αυτό τα δύο ανήλικα παιδιά του, τα οποία έχουν παρακολουθήσει το νταραβέρι και τον πατέρα τους να αγοράζει ηρωίνη μέρα μεσημέρι!

«Αγόρασα τις ναρκωτικές ουσίες για προσωπική χρήση από ένα Αφρικανό άντρα που έρχεται κάθε μέρα στην περιοχή του Μεταξουργείου και πουλάει τα ναρκωτικά αντί 5 ευρώ την κάθε συσκευασία», ανέφερε στους αστυνομικούς ένας χρήστης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε μέσω των βίντεο και κατέθεσε στους αστυνομικούς, όπως και αρκετοί άλλοι χρήστες. Μετά από τεράστια επιχείρηση που στήθηκε από την Ασφάλεια με τη συνδρομή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) αλλά και της ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν οι περισσότεροι δράστες. Υστερα, όμως, από εξακρίβωση που έκαναν αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι καμία δηλωθείσα διεύθυνση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ως εκ τούτου κρίνονται «αγνώστου διαμονής και ύποπτοι φυγής».Ο τιμοκατάλογος της οργάνωσης
Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, οι ναρκωτικές ουσίες οι οποίες προορίζονταν για άμεση διάθεση στους τοξικομανείς αποκρύπτονταν συνήθως σε καβάτζες των μελών της οργάνωσης, ώστε σε περίπτωση επικείμενου αστυνομικού ελέγχου να είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους. Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες καθιστούσαν αδύνατη τη σύλληψή τους. Σε διαφορετική περίπτωση φρόντιζαν να δίνουν τα ναρκωτικά σε τοξικομανείς, οι οποίοι αποτελούσαν άτομα εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα μέλη της οργάνωσης επιτελώντας τον ρόλο του «αποθηκάριου».
– Η ηρωΐνη πωλούνταν σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες βάρους από 0,1 έως 0,2 γραμμάρια με ορισθείσα τιμή τα 5 ευρώ έκαστη.
– Η κάνναβη πωλούνται σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες.

Πηγή: protothema.gr - europost
30.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget