Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Επίτροπος Υγείας στη Βουλή: «Δεν θα εγκριθούν αναποτελεσματικά εμβόλια - Καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας»


«Έχουμε ενθαρρυντικά νέα για τα εμβόλια τις τελευταίες ημέρες, αλλά η έξοδος από την πανδημία δεν θα γίνει σε μία νύχτα» επισήμανε στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.


Η κ. Κυριακίδου ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής πως έχουν υπογραφεί τέσσερις συμφωνίες με φαρμακευτικές για την προμήθεια εμβολίου, ενώ στα σκαριά βρίσκονται οι συμφωνίες με ακόμη δύο εταιρίες. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου δεν θα εγκρίνει εμβόλιο που δεν θα είναι αποτελεσματικό και ασφαλές, ενώ κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να ενισχύσουν την προσπάθεια για τον επικείμενο εμβολιασμό των πολιτών και να απομονωθούν οι φωνές παραπληροφόρησης και όσων διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της Επιτρόπου στη βούληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για κονδύλια μόλις 418 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα EU4Health τη στιγμή που η Κομισιόν ζητούσε 9,4 δισ. ευρώ. Τελικά, με την αρωγή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ποσό που αναμένεται να εγκριθεί ανέρχεται στα 5,1 δισ. ευρώ. «Πολύ... κουβαρντάδες ήταν αυτοί του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νικήτας Κακλαμάνης. Η κ. Κυριακίδου αποσαφήνισε ακόμα ότι το άνοιγμα ή μη των συνόρων αποτελεί απόφαση της εκάστοτε κυβέρνησης και άσκησε κριτική κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι από τα λίγα κράτη – μέλη που δεν διαθέτει σχέδιο δράσης για τον καρκίνο.
Έξι συμφωνίες της Κομισιόν για εμβόλιο

«Τον Ιούνιο είχαμε παρουσιάσει την ευρωπαϊκή στρατηγική για τα εμβόλια. Τους τελευταίους έξι μήνες διαπραγματεύομαι με έναν μεγάλο αριθμό από φαρμακευτικές εταιρίες. Ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα χαρτοφυλάκιο όσο το δυνατόν πιο διευρυμένο για να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας να βρούμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο» είπε η Επίτροπος και πρόσθεσε πως μέχρι σήμερα έχει υπογράψει συμφωνίες με τις εταιρίες Astra Zeneca, Johnson & Johnson, Sanofi και Pfizer, ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες CureVac και Moderna.
«Όλα τα κράτη – μέλη θα έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση»

Κατά τα λεγόμενα της Στ. Κυριακίδου, όταν υπάρξει αποτελεσματικό εμβόλιο, όλα τα κράτη – μέλη θα έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση. «Δεν θα υπάρχει καμία διαφοροποίηση. Ο τελικός έλεγχος για την ασφάλεια θα είναι από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκου» ανέφερε και συμπλήρωσε πως σε καμία περίπτωση ο εν λόγω οργανισμός δεν πρόκειται να δώσει άδεια για εμβόλια που δεν παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια.
«Καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας»

«Υπάρχει παραπληροφόρηση γύρω από τα εμβόλια. Δεν είναι τα εμβόλια που θα σώσουν ζωές, είναι ο εμβολιασμός. Κι αν εμείς δεν έχουμε μία κοινή φωνή για να υποστηρίξουμε την ανάγκη του εμβολιασμού, δεν θα μπορέσουμε να πείσουμε τους πολίτες. Δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση στα θέματα ασφάλειας. Καμία» υπογράμμισε και κατέστησε σαφές πως τα γρήγορα αποτελέσματα των φαρμακευτικών είναι προϊόν της μεγάλης οικονομικής ενίσχυσης αλλά και της τεχνολογικής εξέλιξης. Κάλεσε δε τις κυβερνήσεις των κρατών – μελών να προετοιμαστούν κατάλληλα για την παραλαβή του εμβολίου.
«Το 50% της παραγωγής στην Γουχάν»

Η Επίτροπος παραδέχτηκε πως θα μπορούσαν να έχουν γίνει περισσότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παραθέτοντας όμως την αντικειμενική δυσκολία που προέκυψε στο πρώτο κύμα με την έλλειψη ειδών υγειονομικής προστασίας. «Στις αρχές, υπήρξαν ελλείψεις ειδών προστασίας, όπως μάσκες, στην ΕΕ και αυτό έχει να κάνει με το βασικό πρόβλημα ότι ο κύριος όγκος της παραγωγής βασιζόταν στην Κίνα. Συγκεκριμένα, η Γουχάν προμήθευε το 50% παγκοσμίως. Καταλαβαίνετε πως όταν έκλεισε η Γουχάν, όλοι βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση» σημείωσε.
Κριτική στην κυβέρνηση

Στην αρχή της τοποθέτησής της στην Επιτροπή της Βουλής, η κ. Κυριακίδου άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για το έλλειμμα σχεδίου δράσης κατά του καρκίνου παρά τις διαφορετικές κατευθύνσεις της ΕΕ. «Αρχές Ιανουαρίου θα παρουσιάσω το ευρωπαϊκό πρόγραμμα καταπολέμησης του καρκίνου. Η Ελλάδα είναι από τα λίγα κράτη – μέλη που δεν διαθέτουν σχέδιο δράσης για τον καρκίνο. Εθνικό μητρώο καρκίνου και εθνική βιοτραπεζική έρευνα για τον καρκίνο» επέκρινε και συμπλήρωσε: «Ως εκ τούτου, σας παροτρύνω να προωθήσετε την εφαρμογή του νόμου για την δημιουργία του εθνικού ινστιτούτου καρκίνου και του μητρώου καρκίνου. Ο καρκίνος αποτελεί προτεραιότητα για την Επιτροπή και είμαι σίγουρη ότι το ίδιο ισχύει και για εσάς».


DOCUMENTO
19.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget