Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ


Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στην Κατερίνη η έναρξη μιας νέας ενότητας του Προγράμματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης με θέμα: «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους».

Το...
πρόγραμμα παρακολουθούν 70 κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος χωρισμένοι σε ομάδες εργασίας.

Το πρωί της ίδιας ημέρας έγινε ο αγιασμός του Προγράμματος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την πατρική μέριμνά του, που οδήγησε στη δημιουργία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, υλοποιώντας πολλά προγράμματα για την κατάρτιση των κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας μας.

Στην έναρξη του Προγράμματος ομίλησε και ο Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ιδρύματος και Υπεύθυνος διεξαγωγής των σεμιναρίων, τα οποία πραγματοποιούνται τόσο με φυσική παρουσία όσο και εξ αποστάσεως.

Εισηγητής στην πρώτη συνάντηση ήταν ο Πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Διδάκτωρ Λειτουργικής Θεολογίας, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Η χρήση της νεκρώσιμης ακολουθίας και των ιερών μνημοσύνων για την ψυχολογική υποστήριξη των πενθούντων». Μετά τη συναρπαστική εισήγηση του ομιλητή, ακολούθησε σε όλες τις ομάδες εκτενής και ζωηρή συζήτηση, υπό τον συντονισμό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Βαρνάβα Λεοντιάδη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην απογευματινή ομάδα, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ανακεφαλαίωσε παραθέτοντας παραδείγματα από την καθημερινή πρακτική στην ποιμαντική διακονία του πένθους.
2.11.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget