Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κορονοϊός-Κοτανίδου: Εξαιρετικά χαμηλή η θνητότητα στην Ελλάδα - Τι είπε για τους ασθενείς στις ΜΕΘ

"Η θνητότητα στην Ελλάδα είναι περίπου 60 ασθενείς ανά 1 εκατ. κατοίκους που σημαίνει ότι η θνητότητα είναι εξαιρετικά χαμηλή σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες προηγμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής" επεσήμανε κατά την ενημέρωση για τις αντοχές του ΕΣΥ μαζί με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, η Αναστασία Κοτανίδου καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας. Αφού ευχαρίστησε νοσηλευτές και συναδέλφους που δίνουν μάχη για τη ζωή των ανθρώπων η καθηγήτρια υπογράμμισε ότι "σ' αυτήν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση φάνηκε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ο πυλώνας του συστήματος υγείας στην Ελλάδα. Και βασικά η καρδιά αυτού του συστήματος είναι οι ΜΕΘ, οι οποίες καλούνται 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, να αντιμετωπίζουν τα δύσκολα περιστατικά, που ουσιαστικά καλούνται να έχουν μια προσπάθεια για να σωθεί η ζωή τους. Οι ΜΕΘ δε είναι μόνο τα μηχανήματα, είναι το νοσηλευτικό, το ιατρικό προσωπικό, είναι οι φυσικοθεραπευτές, είναι οι καθαρίστριες, όπως είπε ο υπουργός, είναι όλοι αυτοί που δουλεύουν σαν μια ομάδα, προσπαθώντας νυχθημερόν να σώσουν τις ζωές των ανθρώπων. Οι ΜΕΘ δεν είναι χώρος που μπαίνει ο ασθενής για να καταλήξει εν ηρεμία, οι Μονάδες είναι ένας χώρος στον οποίο ο άρρωστος μπαίνει για να βγει υγιής και να μπορεί να προσφέρει περαιτέρω στην κοινωνία".


Ακολούθως η κυρία Κοτανίδου σημείωσε: "Έχουν ακουστεί πολλά, ότι στις ΜΕΘ οι άνθρωποι μπαίνουν και η θνητότητα είναι τεράστια. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι τώρα έχουμε νοσηλεύσει πάνω από 900 ασθενείς και ήδη πάνω από 330 έχουν βγει σε άριστη κατάσταση από τις ΜΕΘ. Υπάρχει ένα ποσοστό των ασθενών που δυστυχώς δεν τα κατάφερε αλλά αυτό το ποσοστό σε σχέση με τα διεθνή ποσοστά τα οποία έχουμε δει, είναι εξαιρετικό. Δηλαδή, εμείς έχουμε μια θνητότητα στις ΜΕΘ, ασθενών που είναι πάρα πολύ βαριά, δηλαδή έχουν σκορ βαρύτητας εξαιρετικά υψηλό, πάνω από 25 πολλές φορές, αυτό είναι σκορ που εμείς ξέρουμε στις Μονάδες, η θνητότητα αυτή είναι γύρω στο 35% με 37%. Ένα εξαιρετικό σκορ για οποιαδήποτε μονάδα, σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη βρίσκεται αυτή. Αυτό το οφείλουμε στο προσωπικό που είναι εξαιρετικά καλά εκπαιδευμένο και είναι εκπαιδευμένο έτσι που να κάνει τη δουλειά του χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Δεν σκέφτεται τον εαυτό του αλλά πρώτα την υγεία και το πώς μπορεί ο ασθενής να γίνει γρήγορα καλά".

enikos
13.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget