Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία: Τιμή και Δόξα στους «αετούς» μας – Πάντα έτοιμοι, πάντα νικητέςΓιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία: Τιμή και Δόξα στους «αετούς» μας – Πάντα έτοιμοι, πάντα νικητές
Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα 5 με 8 Νοεμβρίου - Υπό την προστασία του αρχαγγέλου Μιχαήλ και την αγάπη όλων των Ελλήνων, οι πιλότοι μας στέλνουν καθημερινά ηχηρό μήνυμα ισχύος και αποτροπής.


Στις 8 Νοεμβρίου, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία, γιορτάζουν τα ελληνικά «φτερά», γιορτάζουν οι «Ίκαροι» που καθημερινά υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας μας.

Με ψυχή και σώμα δυνατό, οι Έλληνες πιλότοι πετούν μέρα και νύχτα, με όλες τις καιρικές συνθήκες δίνοντας ηχηρές απαντήσεις σε όποιον αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία.
Είναι η αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων και της αμυντικής ικανότητας της πατρίδας μας. Τίποτα δεν τους σταματά μπροστά στον όρκο και το καθήκον. Με τόλμη, με ανδρεία, με αυτοθυσία και σπουδαίες ικανότητες, γραφούν καθημερινά με χρυσά γράμματα τις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.

Κυρίαρχοι πάνω από τον «ιερό» για τους ίδιους θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, μάχιμοι και ετοιμοπόλεμοι κάθε στιγμή, οι «αετοί» της Πολεμικής Αεροπορίας απλώνουν τα φτερά τους δημιουργώντας μια τεράστια ασπίδα που προστατεύει κάθε σπιθαμή του Αρχιπελάγους.

Όσο για τις διακρίσεις τους, τουλάχιστον εντυπωσιακές. Πρώτοι σε διεθνείς συμμαχικές ασκήσεις, πρώτοι σε αναμετρήσεις σε πραγματικά πεδία μάχης στην Αμερική (RED FLAG), πρώτοι σε ατομικές επιδόσεις σε σχολεία όπλων τακτικής. Τα σχόλια που αποσπούν είναι ιδιαιατέρως κολακευτικά και επιβεβαιώνουν το άριστο επίπεδο εκπαίδευσής τους, την εμπειρία, το ψυχικό τους σθένος και φυσικά την αγάπη για το λειτούργημα που επιτελούν.

Δεν είναι όμως μόνοι σε αυτή την προσπάθεια. Σε κάθε τους δράση, πριν από κάθε πτήση οποιουδήποτε αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχει η συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων… μηχανικοί, ελεγκτές radar, μετεωρολόγοι και άλλοι διαμορφώνουν μια καλοκουρδισμένη μηχανή που εγγυάται την επιτυχία κάθε αποστολής.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του Έλληνα πιλότου Μανώλη Καρυωτάκη από την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη, με την οποία ο χειριστής ευχαριστεί τους αφανείς ήρωες των αεροπορικών βάσεων.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του ο πιλότος Μανώλης Καρυωτάκης αναφέρει:

«Θέλω να πω δυό λόγια σήμερα για κάποιους ήρωες που δε μνημονεύονται συχνά.
Όλους τους Μηχανικούς των Ένοπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα της Αεροπορίας.

Παιδιά οι περισσότεροι, με γνώσεις κι επαγγελματικότητα, άριστοι χαρακτήρες φίλοι του πιλότου, αδερφοί. Οι τελευταίοι που τον βλέπουν πριν φύγει και οι πρώτοι που τον βλέπουν όταν γυρνά. Και οι πρώτοι που κλαίνε όταν δε γυρίσει.

Εγώ, ένας Ιπτάμενος, σας ευχαριστώ για ότι κάνετε κάθε μέρα και προσκυνώ κάθε ένα σας χωριστά. Δε θα ´μουνα τίποτα χωρίς εσάς…
“ Κράθιε τη φλόγα ζωντανή κι ας είναι και κρυμμένη….
κι ο φάρος φέγγει μια στιγμή, μα είναι πολλοί σωσμένοι“.»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ. Στο πλαίσιο αυτό και φέτος διοργανώνεται σειρά εκδηλώσεων για να προβληθεί τόσο το επιχειρησιακό έργο όσο και το κοινωνικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων προβολής της δράσης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας δημιουργήθηκε το βίντεο που ακολουθεί και στο οποίο τα ελληνικά «γεράκια» κόβουν την ανάσα με τις επιδόσεις τους.

Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.

Μπορεί λοιπόν την 28η Οκτωβρίου οι Ένοπλες Δυνάμεις να μην παρήλασαν εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο, η Πολεμική Αεροπορία θα φροντίσει να... αποζημιώσει τους πολίτες και με το παραπάνω, από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Πέμπτη 5 έως και Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020
Μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των Μονάδων.
Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις Μονάδες.
Πτήσεις σχηματισμών άνωθεν ακριτικών περιοχών και μεγάλων πόλεων.
Εκπαιδευτικές επισκέψεις από μαθητές σχολείων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε Μονάδες της ΠΑ.
Πτήσεις Απόστρατων Αξιωματικών, δημοσιογράφων και μαθητών της Γ΄ Τάξεως Λυκείου.

Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020
Πτήσεις σχηματισμών άνωθεν μεγάλων πόλεων και ακριτικών περιοχών.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020
Πτήσεις Απόστρατων Αξιωματικών και δημοσιογράφων στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020
Πτήσεις Μαθητών στην 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020
10:00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.
12:00: Επίσημος Εορτασμός – Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Οι Αεροπορικές Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι επισκέψιμες για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:
Την Πέμπτη 5, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, από 09:00 έως 17:00.
Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, από 13:00 έως 17:00.
PHOTO GALLERY


Οι εκδηλώσεις δύναται να τροποποιηθούν ή ακυρωθούν ανάλογα με τα Επίπεδα Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Οι Μονάδες οι οποίες εδρεύουν σε Νομούς που σύμφωνα με το χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, βρίσκονται στο Επίπεδο Β (Αυξημένου Κινδύνου), δεν θα είναι επισκέψιμες για το κοινό.
5.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget