Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Το διαρκές σκάνδαλο του τζόγου

Η αποκάλυψη για τα κέρδη των παικτών του Στοιχήματος
in.gr


Must Read


Ενα φορολογικής φύσεως σκάνδαλο μακράς διαρκείας – χρονολογείται από το 2013 – που συνδέεται με τα κέρδη των παικτών του Στοιχήματος απεκαλύφθη απροσδόκητα τελευταίως από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Αναζητώντας οι αρχές το ύψος των φορολογικών εσόδων από τα κέρδη του τζόγου επί πάσης φύσεως στοιχημάτων, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν περιορισμένα, έως ελάχιστα, σε σχέση με όσα δηλώνουν ότι αποδίδουν στους παίκτες οι στοιχηματικές εταιρείες.


Αναζητώντας οι αρμόδιοι την εξήγηση της πρωτοφανούς αναντιστοιχίας κερδών προς φορολογικά έσοδα, βρέθηκαν προ μοναδικής εκπλήξεως. Διαπίστωσαν ότι μέσω της αναθεωρημένης νομοθεσίας, που συνόδευσε την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ το 2013, η φορολογία των κερδών επιβαλλόταν μέσω ενός πολύπλοκου σχήματος επί των θεωρούμενων «φορολογητέων στηλών» που κέρδιζαν και όχι επί του συνολικού παιζόμενου κερδισμένου δελτίου.

Η φορολογία, μέσω υψηλών συντελεστών της τάξης του 15% και 20%, φάνταζε μεγάλη και σπουδαία, αλλά υπονομευόταν στη συνέχεια από έναν συνδυασμό αφορολόγητου και περιορισμού των «φορολογικών στηλών». Περιττό να σημειώσουμε ότι το Στοίχημα δεν έχει στήλες, παρά είναι κατάλοιπο του αρχαίου και ανύπαρκτου πλέον ΠΡΟΠΟ. Με διάφορες αλχημείες, λοιπόν, η φορολογητέα ύλη περιοριζόταν και το αποκομιζόμενο όφελος από το κράτος ήταν μηδαμινό. Τον μηχανισμό των «φορολογητέων στηλών» εμπνεύστηκαν οι μόνοι διαχειριστές του Στοιχήματος το 2013, σε συνεργασία βεβαίως με την τότε κυβέρνηση Σαμαρά, με προφανή σκοπό την ελκυστικότητα του παιγνίου και την αποθησαύριση των στοιχηματικών εταιρειών.

Αποτελεί δε παγκόσμια πρωτοτυπία η φορολόγηση με στήλες και όχι ανά κερδισμένο δελτίο. Κατόπιν αυτών, το υπουργείο Οικονομικών εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό να μεταβληθεί το υπάρχον σκανδαλώδες καθεστώς προαγωγής των στοιχηματικών σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Θα διατηρηθεί, σύμφωνα με την εισήγηση, το αφορολόγητο για κέρδη ανά δελτίο μέχρι 100 ευρώ και θα κλιμακωθεί από 101 μέχρι 200 ευρώ σε 2,5%, από 201 μέχρι 500 σε 5% και για το τμήμα άνω των 500 ευρώ σε 7,5%.

Από τη νέα ρύθμιση τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου θα αυξηθούν σε 68,6 εκατ. ευρώ από μόλις 27,7 εκατ. ευρώ που προκύπτουν για το 2019 από τον τρέχοντα μηχανισμό φορολόγησης. Πράγμα που δείχνει τη δυναμική των εσόδων που μπορεί να προκαλέσει η ενδεχόμενη επαύξηση του ανώτατου συντελεστή στο 10%, αλλά και η συνολική αναθεώρηση της φορολογίας επί του τζόγου. Κάτι που θα επικροτήσουν άπαντες στις τρέχουσες, απόλυτα δύσκολες υγειονομικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Πηγή: Βηματοδότης
18.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget