Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Αν είσαι ανασφάλιστος να πεθάνεις για να μη ζημιωθούν οι ιδιωτικές κλινικές

Το «εμπιστευτικό» έγγραφο του ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που δημοσιεύει ο «Ριζοσπάστης»

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» το οποίο αποκαλύπτει την πραγματική διάθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον τομέα της Υγείας που αντιμετωπίζει τους ανασφάλιστους ως υποδεέστερους ασθενείς, με αφορμή τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού και τις κλιμακούμενες ανάγκες σε ΜΕΘ.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα εμπιστευτικό και επείγον έγγραφο του ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το οποίο ενημερώνει τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι θα διακομίζει σε ιδιωτικές κλινικές μόνο τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Λογικά, όλοι οι άλλοι, θα αφεθούν στην τύχη τους, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

«Μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Το έγγραφο έρχεται τη στιγμή που οι κλίνες ΜΕΘ γεμίζουν με περιστατικά κορονοϊού και και τα δημόσια νοσοκομεία αδειάζουν από ασθενείς άλλων νοσημάτων για να μετατραπούν σε κλινικές κορονοϊού. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι ιδιωτικές κλινικές θα δέχονται μόνο τους ασφαλισμένους -σύμφωνα πάντα με το επίμαχο έγγραφο- προκειμένου για να μη ζημιωθούν οι ιδιώτες και παράλληλα να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Άρα, τι θα συμβεί με όσους χρειάζονται ΜΕΘ και δεν είναι ασφαλισμένοι;

«Οι ανασφάλιστοι λοιπόν, στην «καλύτερη» περίπτωση θα μένουν στις υποστελεχωμένες, συγχωνευμένες και μετακινούμενες κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων, που μένουν με ακόμη λιγότερο προσωπικό λόγω των μετακινήσεων για τις ανάγκες της πανδημίας ή... θα πρέπει με κάποιο «μαγικό» τρόπο να πληρώσουν εξολοκλήρου από την τσέπη τους για μεταφορά και νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική», προσθέτει το δημοσίευμα.

«Και αυτή η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η ζωή των ασθενών μπαίνει στην επικίνδυνη ζυγαριά «κόστους - οφέλους», πάνω στην οποία στηρίζεται το σάπιο σύστημα που υπερασπίζονται όλοι οι υπέρμαχοι της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας», καταλήγει.

Πηγή: Rizospastis.gr - DOCUMENTO
11.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget