Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Black Friday 2020: Το lockdown αλλάζει την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων – Τι θα ισχύσει φέτοςBlack Friday: Περίπου 2 εβδομάδες έχουν απομείνει έως την ημέρα της Black Friday, η οποία φέτος πέφτει στις 27 Νοεμβρίου. Ωστόσο, εξαιτίας του ισχύοντος lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ορισμένοι έμποροι ζητούν η Black Friday να μεταφερθεί την πρώτη Παρασκευή του Δεκεμβρίου, δηλαδή στις 4/12.


Black Friday: Το lockdown αλλάζει την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και επιχειρηματίες που υποστηρίζουν ότι μια τέτοια αλλαγή δεν θα ωφελήσει την αγορά

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ζήτησε να μεταφερθεί η Black Friday την πρώτη Παρασκευή, που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, ώστε να μη γίνει μόνο διαδικτυακά. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί, ότι πολλοί καταστηματάρχες ήλπιζαν πως την συγκεκριμένη ημέρα θα καλύψουν ένα μέρος από τις οικονομικές ζημιές που τους έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

«Προκειμένου να υπάρξει ισορροπία, πρέπει να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να γίνει την πρώτη Παρασκευή που θα ανοίξουμε όλοι τα καταστήματά μας και όχι διαδικτυακά την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα», σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης.Προτιμότερο να καταργηθεί η Black Friday


Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι, με τον τρόπο που λειτουργεί στην Ελλάδα η Black Friday, θα ήταν προτιμότερο να καταργηθεί.

«Η Black Friday στη χώρα μας δεν λειτουργεί σωστά, όπως στο εξωτερικό. Εδώ, κατάφεραν οι μεγάλες πολυεθνικές να την εκφυλίσουν τελείως. Άλλωστε, όπως θυμάστε, την πρώτη χρονιά μέχρι και τα παιδιά δεν πήγαν σχολείο και σχημάτιζαν ουρές έξω από τα καταστήματα, πλέον όμως δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν μπορείς να κάνεις μείωση 10% και να το ονομάζεις Black Friday», τόνισε.

Η αντίθετη άποψη
Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί της αγοράς τονίζουν ότι δεν πρέπει η Black Friday να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία, διότι είναι ένα παγκόσμιο γεγονός και αν γίνει μια άλλη οποιαδήποτε μέρα θα χάσει την ουσία της και δεν θα συγκεντρώσει το ανάλογο ενδιαφέρον από το καταναλωτικό κοινό.
Επιπλέον, είναι γεγονός ότι ακόμα και lockdown να μην υπήρχε, πολλά καταστήματα δεν θα επένδυαν τόσο πολύ στη φυσική παρουσία των πελατών όπως τις προηγούμενες χρονιές (π.χ με πρόσληψη επιπλέον προσωπικού) διότι ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν θα ήταν περιορισμένος και ταυτόχρονα ο φόβος του καταναλωτικού κοινού θα ήταν μεγάλος. Επομένως, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν e-shop, είχαν στοχεύσει εδώ και καιρό στις μεγάλες ηλεκτρονικές προσφορές και στη προώθησή τους, ενώ οι καταστηματάρχες σημειώνουν ότι το καταναλωτικό κοινό, έχει πλέον εξοικειωθεί απόλυτα με τις online αγορές.


 iPaidia.gr
13.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget