Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κατερίνη – Μείωση 20% των δημοτικών τελών ανακοίνωσε ο δήμαρχοςΔύσκολη χρονική στιγμή και με δεδομένο το 2ο lock down είναι και πάλι η στήριξη της κοινωνίας, του κάθε πολίτη. Γι’ αυτό προχωράμε σε μείωση δημοτικών τελών» σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, το οποίο εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μορφακίδης.Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τη μείωση των Ανταποδοτικών Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού κατά 20%, των τελών άρδευσης κατά 10% και του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους χρήσης Λαϊκών αγορών κατά 5%.
Η πανδημία και η ευθύνη

Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πανδημία, που όπως είπε «κόστισε τόσο στους πολίτες σε οικονομικό επίπεδο, όσο και στα ταμεία του Δήμου μας». Όμως όπως τόνισε «αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στους δημότες και στο λόγο που έδωσα πέρυσι, να τους στηρίξουμε με κάθε μέσο, γιατί πιστεύω και ως επαγγελματίας, ότι αν η τοπική οικονομία βυθιστεί οικονομικά, θα μας παρασύρει όλους και θα παρασύρει και το Δήμο Κατερίνης».

Ο κος Κουκοδήμος έκανε λόγο για υπεύθυνη στάση και σοβαρότητα που απαιτούν οι στιγμές, ενώ προέτρεψε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στην κρίσιμη αυτή συγκυρία «[…] να βρεθούμε όλοι στο πλευρό των συνδημοτών μας, γιατί τα δύσκολα και τα σκληρά είναι μπροστά μας, κι όταν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να κλείσουμε πολλές πληγές που θα έχουν ανοίξει», ενώ κατέληξε επισημαίνοντας «Είμαι αποφασισμένος, να διοικώ ένα Δήμο δυνατό, όμως για να συμβεί αυτό θέλω δυνατούς δημότες».

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος προχώρησε σε μία συνοπτική και ρεαλιστική όπως τη χαρακτήρισε περιγραφή των νέων δεδομένων σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, που δημιούργησε ο κορωνοιός επισημαίνοντας: «[…]πήραμε ένα δάνειο για να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό που ως προ-απαιτούμενο είχε την αύξηση των δημοτικών τελών, συγχρόνως με την περιστολή δαπανών. Όλα αυτά ανατράπηκαν όπως και η ζωή όλων μας. Υπενθυμίζω ότι από το Μάρτιο έως σήμερα ειδικότερα στο διάστημα του 1ου lockdown ο Δήμος Κατερίνης διέθεσε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό στην προσπάθειά μας να διαχειριστούμε την κρίση. Την ίδια στιγμή με αποφάσεις που πήραμε, ρυθμίσεις και πληρωμές στο Δήμο, πάγωσαν».

Στο σημείο αυτό, ο κος Κουκοδήμος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την πολιτεία, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που όπως είπε «στάθηκαν στο πλευρό μας, ενισχύοντας τους Δήμους οικονομικά κι απ’ ό,τι ανέφερε ο Υπουργός στη συνεδριακή συνάντηση της ΚΕΔΕ, θα το ξανακάνει, δυστυχώς όμως οι ανάγκες που προκύπτουν μας προσπερνάνε, κι εμάς και την κυβέρνηση». Και αυτό γιατί όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος: «Το κόστος των συνεχών απολυμάνσεων σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες κάθε φορά που εντοπίζεται κρούσμα, είναι δυσανάλογο με τη βοήθεια που παίρνουμε από την πολιτεία. Η διανομή τροφίμων, η βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες, έχει πολλές δυσκολίες στη διαχείριση, γιατί όλο και περισσότεροι δημότες πλέον αρχίζουν να έχουν προβλήματα και οι υπηρεσίες μας κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και πολλές φορές δεν προλαβαίνουν να τους βοηθήσουμε».
Τέλος ο κος Κουκοδήμος υπεραμύνθηκε των επιλογών της διοίκησης, καθώς όπως είπε «προτεραιότητα ήταν και είναι να υποστηρίξουμε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, να μειώσουμε στο μέτρο του δυνατού επιβαρύνσεις σε επαγγελματίες, ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να διαχειριστούμε τη μείωση είσπραξης εσόδων».


ΠΙΕΡΙΚΗ
10.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget